Slovenija
18 ogledov

Fantje so vdirali, kradli, prodajali

ljubljana 29.12.09, nesreca, tbilisijska ulica, policija, foto: anze petkovsek Anže Petkovšek
Mariborski policisti so prijeli tri mladoletnike, dva stara 14 let in enega starega 17 let, ki so osumljeni storitve večih kaznivih dejanj velikih tatvin in tatvin.

Osumljeni so v noči iz torka na sredo vlomili v trgovino, tako da so razbili izložbeno steklo in iz notranjosti odtujili računalniško opremo. Takoj zatem so v neposredni bližini vlomili v osebni avtomobil, ga spravili v pogon in se z njim vozili po Mariboru, nato pa so vozilo vrnili na mesto, kjer so ga odtujili, so sporočili s PU Maribor.

Otroku iz rok spulili telefon

Osumljeni so v torek v bližini OŠ Tabor I v Mariboru izvršili tudi drzno tatvino mobilnega telefona, saj so otroku iz rok iztrgali mobilni telefon in s kraja pobegnili.

Ukradel in prodal kolo

Eden od obeh 14-letnikov je osumljen tudi storitve kaznivega dejanja tatvine, saj je konec meseca oktobra iz hodnika stanovanjskega bloka na območju Tabora v Mariboru odtujil moško kolo in ga prodal neznancu.

Policisti so pri vseh opravili hišne preiskave, pri tem pa našli in zasegli predmete, ki izvirajo iz opisanih kaznivih dejanj. Po zaključeni obravnavi so bili osumljeni izpuščeni na prostost, zoper njih pa bodo policisti podali kazenske ovadbe na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, so dejali na PU Maribor.

Komentarjev 1
  • mirko 19:23 14.november 2013.

    Ne zagovarjam kriminala, toda ti mladi fantje imajo krasne vzornike pri naši eliti, ki se prerivajo okrog državnega korita. Dejanja teh fantov so samo simptom te moralno bolne družbe, predvsem na vrhu družbene lestvice.