Slovenija
70 ogledov

Februarja spet hujša ohladitev

Mraz Profimedias
Še prejšnji teden se je v dolgoročnejših vremenskih napovedih zdelo, da smo v letošnji zimi s hujšim mrazom že opravili, a vreme se bo očitno vendarle po otoplitvi, ki je bomo deležni ta teden, spet spremenilo.

"Ja, prihodnji teden bodo Slovenijo predvidoma spet zajele zelo nizke temperature. Ohladitev naj bi nas dosegla od srede naprej," za naš portal potrdi dežurni vremenoslovec na Arsu Uroš Strajnar. Na dodatna vprašanja, kako nizko se bo spustilo živo srebro in koliko časa naj bi ohladitev trajala, pove, da je še težko reči, da se napoved vendarle lahko še nekoliko spremeni.

Po njegovih besedah bo nekaj padavin v nedeljo, nato pa bo prihodnji teden suh, a od srede naprej spet bolj mrzel.

Ponovno ohladitev napovedujejo tudi opazovalci pri neurje.si.

 

Jutri še nekaj padavin

Danes bo sicer oblačno, predvsem v jugozahodni Sloveniji bo deževalo, občasno pa bodo rahle padavine možne tudi ponekod drugod. Meja sneženja bo med 800 in 1300 m nad morjem. Dnevne temperature bodo od 2 do 7, na severovzhodu malo pod 0, ob morju do 10 stopinj Celzija, napovedujejo na Arsu.

Jutri bo oblačno, v zahodni in deloma južni Sloveniji bodo občasno manjše padavine, ki se bodo popoldne ali zvečer okrepile in se prehodno lahko občasno pojavljale tudi proti osrednji Sloveniji. Drugod bo večinoma suho.

Tudi v petek bo večinoma oblačno, padavine v zahodnih in južnih krajih bodo zvečer oslabele in marsikje tudi ponehale. V soboto bo v zahodni polovici države še nekaj padavin, drugod pa bo suho.

5- do 10-dnevna napoved

"V soboto in nedeljo bodo naši kraji večinoma na jugovzhodnem obrobju obsežnega ciklonskega območja s središčem nad Atlantikom in zahodno Evropo. V ponedeljek pa bo nad Sredozemljem nastal ciklon, ki se bo predvidoma pomikal proti jugu in bo le na začetku vplival na vreme pri nas. Od torka dalje bomo na robu anticiklona s središčem nad vzhodno Evropo," napovedujejo na Arsu.

V soboto in nedeljo bo večinoma oblačno, predvsem v zadhodnih krajih bo občasno rahlo deževalo. V noči na ponedeljek in v ponedeljek se bodo padavine predvidoma okrepile in razširile proti vzhodu. Od torka do četrtka bo večinoma suho.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 14