Slovenija
227 ogledov

Februarja uvedba dežurne

Gregor Mavčič, zasebnik s koncesijo, je eden izmed okrog 80 zobozdravnikov, ki b Žurnal24 main
Zobozdravstvo. Uvedba nedeljskih in prazničnih dežurstev je pred vrati.

Dežurna zobozdravstvena služba na Gorenjskem bo od 6. februarja na voljo tudi ob nedeljah in praznikih. Osnovno zdravstvo Gorenjske (OZG) uresničuje želje številnih občanov, ki so morali doslej romati v Ljubljano, predstavnica zobozdravnikov koncesionarjev Mateja Rotar pa se boji, da je bilo za priprave premalo časa.

5 ur ob nedeljah in praznikih (med 8. in 13. uro) bo odprto dežurstvo v ambulanti za nujno zobozdravstveno pomoč Zobne poliklinike Kranj.

Gorenjska je bila edina regija, ki dežurne zobozdravstvene službe ob nedeljah in praznikih do zdaj ni imela priznane. Sobotno v Kranju je OZG sicer organiziralo na lastno pest, zdaj pa mu je za razširitev uspelo pridobiti javna sredstva ZZZS.

Odprto pet ur
Jože Veternik, direktor OZG, včeraj uvedbe še ni želel komentirati; dejal je, da bo o tem spregovoril na današnji novinarski konferenci. Je pa že novembra napovedal, da bodo v dežurno službo vključeni vsi javni gorenjski zobozdravniki in koncesionarji.

Zobozdravniki so z uvedbo novih dežurstev seznanjeni, vendar opozarjajo, da aneksa k pogodbi še niso podpisali. Prav tako še čakajo razpored dela. Njihova predstavnica Rotarjeva se boji, da je bilo za priprave premalo časa. “Upam, da na začetku ne bo kakšnih težav,” je dejala včeraj. Prizadeva si za boljšo opremljenost in za to, da bi se k nedeljskim in prazničnim dežurstvom prenesla sobotna. Organizacija v lastni režiji OZG sloni namreč na ramenih zasebnikov s koncesijo, ki pa menijo, da je zaradi zadostnega števila ur niso dolžni plačevati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.