Slovenija
24 ogledov

Festival Lent pod velikim vprašajem

Vladimir Rukavina mediaspeed
Narodni dom. Dva meseca pred festivalom jim manjka 220.000 evrov. Pričakujejo jih od občine.

"Najprej moramo razmisliti, kaj vse to pomeni. Smo dva meseca oddaljeni od festivala, kakšne bodo posledice, pa še ne morem napovedati," je razočaran dejal direktor Narodnega doma Maribor Vladimir Rukavina. Mestnim svetnikom je želel predstaviti finančne težave letošnjega festivala, a so mu ti točko črtali z dnevnega reda, češ da je bil proračun že sprejet.

Minus že znižali

Festivalu je sprva manjkalo 335.000 evrov, zdaj so minus znižali na 220 tisočakov. Nižje ne bo šlo, pravi predsednik sveta narodnega doma Andrej Verlič. "Tega bremena vodstvo narodnega doma ne more prevzeti nase. Meni bo žal, če festivala ne bo, a ne gre drezati mimo finančne konstrukcije in iti v avanturo, ki bi se najverjetneje slabo končala." Verlič zato pričakuje, da bo na pomoč priskočila ustanoviteljica zavoda, mariborska občina.

Sestanek na občini

"Župan bo čim prej sklical sestanek z vpletenimi. Upa, da se ga bodo udeležili tudi gospodarstveniki in država, treba pa bo poiskati skupen jezik," sporočajo z mariborske občine

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.