Slovenija
20 ogledov

Festival ni karneval

Kostanjeviško ravnateljico moti tržna usmerjenost festivala. (Foto: Breda Dušič Žurnal24 main
Kritika. Kostanjeviška ravnateljica: Osnovnošolci tržijo zidaniški turizem.

"Festival v več kot dveh desetletjih ni ničesar pridobil, kvečjemu izgubil," po končanem festivalu mladih v Novem mestu ugotavlja ravnateljica kostanjeviške osnovne šole Melita Skušek. Zmotil jo je že naslov Imejmo se fajn, ker je v njem popačenka, poleg tega pa meni, da v šoli ne more biti vedno "fajn". Moti jo tudi tržna usmerjenost festivala: "To, da osnovnošolski otroci tržijo zidaniški turizem in druge lokalne turistične ponudnike, presega vse meje dobrega okusa." Da so bili otroci na festivalu agresivni in so maloštevilne obiskovalce za roke vlekli k svojim stojnicam, da bi glasovali zanje, poroča tudi Novomeščanka, ki se je slučajno sprehodila po tržnici.

O festivalu
Zavod za šolstvo
.
"S TZS sodelujemo že 20 let, in sicer tako, da kot sopodpisnik festivala Turizmu pomaga lastna glava razpis posredujemo vzgojno-izobraževalnim zavodom in ga objavimo na svoji spletni strani. Samega dogodka pa žal ne moremo komentirati, ker se ga nismo udeležili in tudi ne sodelujemo pri pripravi programa."

Šolarji za vrstnike
"Namen letošnje teme Imejmo se fajn – doživite naš kraj je bil, da so mladi oblikovali turistične programe za vrstnike v svojem kraju, saj sami najbolje vedo, česa si želijo in kaj bi radi doživeli na svojih počitnicah ali na izletu," povedo na Turistični zvezi Slovenije (TZS).

"V Novem mestu je sodelovalo 12 šol, področje je vinorodno, zato se je dvema šolama zdelo zanimivo poiskati program za mlade v zvezi s tem," odgovarjajo na očitke. "Gost ene od stojnic je bil resda lastnik zidanice in je svoje prijatelje vabil na degustacijo, vendar ga je eden od petih sodnikov opomnil in se je pozneje umaknil," pojasnjujejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.