Slovenija
6 ogledov

Festival prostovoljstva

1/19
Žurnal24 main
Na Slovenski ulici in Grajskem trgu so danes v okviru 4. Festivala prostovoljstva, ki bo potekal do 24. maja, postavili tako imenovano prostovoljsko mesto.

Maribor. Na Slovenski ulici in Grajskem trgu so danes v okviru 4. Festivala prostovoljstva, ki bo potekal do 24. maja, postavili tako imenovano prostovoljsko mesto. Mimoidoče so povabili, naj sodelujejo v interaktivnih igrah in tako preizkusijo, ali imajo kakovosti in značilnosti, ki odlikujejo prostovoljce. Festival organizira mreža lokalnih prostovoljskih organizacij, katerih število se je v primerjavi z lani povečalo za 10, kar je dokaz, da se za prostovoljstvo pri nas odloča čedalje več ljudi.

V okviru festivala bodo sicer v Mariboru potekali različni dogodki. Med drugim bo v ponedeljek v Kulturnem centru Pekarna strokovna konferenca o korporativnem prostovoljstvu in sistemski ureditvi prostovoljstva. Dan kasneje pa bo na isti lokaciji potekala še okrogla miza o položaju prostovoljstva v neoliberalni družbi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.