Slovenija
25 ogledov

Fides potrdil dogovor z vlado

Lopovi so ukradli bakrene cevi, ki so s kisikom oskrbovale pljučni oddelek srbsk Žurnal24 main
Fides je potrdil dogovor z vlado, kar pomeni, da bo delo v zdravstvenih ustanovah steklo normalno. V UKC Ljubljana računajo, da v ponedeljek ne bo odpadla nobena operacija več.

Fides je potrdil dogovor z vlado, je povedal predsednik sindikata Konrad Kuštrin. Zdaj se morajo zdravniki, ki so umaknili soglasje za delo preko delovnega časa, odločiti, ali bodo soglasje znova dali.

V ljubljanskem univerzitetnem kliničnem centru računajo, da bo že v ponedeljek delo normalno steklo. "Predvidevamo, da bodo v ponedeljek vsi pacienti, ki so naročeni na različne operacije, tudi operirani, saj že vzpostavljamo normalen obseg vsega programa, torej tudi operativnega dela, kot je bil pred umikom soglasij," so povedali.

Poklicali smo predsednico Europe Donne Mojco Senčar, saj so onkološki bolniki apelirali tako na vlado kot zdravnike, naj se čim prej zmenijo, ker je za bolnike z rakom lahko usoden že en sam dan. "Izjemno sem zadovoljna in želim si samo nečesa – da nikoli več ne bi prišlo do takšne situacije," je povedala za zurnal24.si.

Predsednik zavoda za zdravstveno zavarovanje Samo Fakin, ki je bil ves čas kritičen do ravnanja zdravnikov, pravi, da bodo Slovenci spet dobili "normalno zdravstveno varstvo".

"Ne morem komentirati, ali je dogovor dober ali slab, vendar je pri vsej zadevi ena dobra stvar, da je zdaj štiri mesece časa, do prvega januarja, ko stopi v veljavo zakon, kako in na kakšen način se da zadevo drugače narediti. Prepričan sem, da se jo da, če je volja," nam je povedal Fakin in dodal: "Prepričan sem, da vsi vedo, da se da zdravstvo organizirati v okviru razpoložljivih sredstev na način, da bolniki ne bodo ogroženi in da ni treba nobene stavke in drugih ukrepov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.