Slovenija
24 ogledov

Fides še nič o stavki

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Fides je pooblastil predsedstvo sindikata UKC Maribor, naj do konca aprila oceni, ali bodo napovedano stavko preklicali.

Glavni stavkovni odbor zdravniškega sindikata Fides je pooblastil predsedstvo sindikata, naj na podlagi pripravljenosti reševanja vseh odprtih vprašanj v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor do konca aprila oceni, ali bodo napovedano stavko preklicali, so sporočili iz Fidesa.

Kuštrin je v sporočilu za javnost tudi spomnil, da je že pred mesecem dni predsednico Zdravniške zbornice Slovenije Gordano Živčec Kalan seznanil s stališčem glavnega odbora Fidesa in zavrnitvi podpore njenemu načinu delovanja.

Po njihovem mnenju bi se morala tudi zavedati, da kot predsednica zdravniške zbornice predstavlja vse slovenske zdravnike, ne glede na odločitve, ki jih sprejema na drugih funkcijah.

Tako glavni odbor Fidesa od Živčec Kalanove pričakuje "ustrezen odziv" na mnenje komisije za preprečevanje korupcije, da njeno ravnanje glede garancije za posojilo podjetju Mabra Inženiring ustreza definiciji korupcije.

Stavkovni odbor je obravnaval reševanje stavkovnih zahtev v Splošni bolnišnici Brežice in UKC Maribor, hkrati pa se je seznanil z vsebino razgovorov na ministrstvu za zdravje glede stavkovnih zahtev.

V Brežicah problem rešili
Kot je zapisal predsednik sindikata Konrad Kuštrin, je odbor ocenil, da se je zahteve v brežiški bolnišnici rešilo s podpisom sporazuma med Fidesom in vodstvom zavoda, medtem ko se v mariborskem kliničnem centru zahteve še vedno rešujejo.

Sporazum o dogovoru, ki so ga sklenili v petek, namreč še ni podpisan, zato mora predsedstvo sindikata do konca meseca odločiti, ali bo napovedana stavka odpadla ali ne, je zapisal Kuštrin v sporočilu za javnost.

Zakaj stavka?
Zdravniki so se za opozorilno enourno stavko odločili, ker naj vodstva nekaterih zdravstvenih zavodov ne bi upoštevala septembrskega dogovora med ministrstvom in Fidesom glede razporejanja zdravnikov na delovna mesta v okviru zagotavljanja neprekinjenega zdravstvenega varstva.

Stavko pa so solidarnostno napovedali zdravniki tudi v drugih zdravstvenih zavodih po Sloveniji, kjer so razmere urejene. Sprva je bila stavka napovedana za 4. april, a so jo prestavili na 5. maj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.