Slovenija
83 ogledov

Fiktivno pri zdravniku

Pfizer Saša Despot
Farmacevti. “Pilotno” nameščajo sledilne naprave, da nadzorujejo pospeševalce prodaje zdravil.

Ukrep. V farmacevtski družbi Pfizer so pred časom v osem od 15 službenih vozil namestili naprave GPS za spremljanje vozil. Po naših podatkih so to storili zato, ker so nekateri zaposleni, ki imajo nalogo obiskovati zdravnike in tako “pospeševati predpisovanje določenega zdravila”, lagali o obiskih, trdi vir.

Namesto osebnega obiska so se z zdravnikom kar po telefonu dogovorili, da so bili pri njem, v poročilih o opravljenem delu pa so navedli, da so ga obiskali osebno. Ker farmacevtski nadzorniki fiktivnih obiskov niso mogli dokazati, so v nekaterih farmacevtskih podjetjih v službena vozila namestili kar sledilne naprave.

Kriv novi pravilnik MZ

S slovenskega Pfizerja, ki ga vodi Barbara Kosler, so nam pojasnili, da gre “za pilotni projekt, ki se končuje”, in da so naprave namestili izključno zato, da bi preverili, ali strokovni sodelavci zdravnike res obiskujejo le v času priprave na delo, ne pa tudi v času, ki je namenjen delu s pacienti. To omejitev obiskov zdravnikov je konec lanskega leta s pravilnikom uvedlo ministrstvo za zdravje (MZ).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.