Slovenija
57 ogledov

Fiktivno zaposloval Srbe v Sloveniji

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Velenjčan je tako na nezakonit način omogočil preseljevanje najmanj štiridesetim tujcem.

Kriminalisti in policisti PU Celje so kazensko ovadili 61-letnega državljana Slovenije in Hrvaške, doma iz okolice Velenja.

Osumljeni je skozi prikazano zaposlovanje novih delavcev v svojih gradbenih podjetjih in zlorabo legalnih institutov organiziral nezakonito preseljevanje tujcev, državljanov Srbije, v Slovenijo.

Preko tako imenovanih posrednikov, s katerimi je imel sklenjene dogovore o propagiranju svoje gradbene dejavnosti, se je predhodno dogovarjal, da jim bo skozi prikazano zaposlitev v svojih gradbenih podjetjih uredil dokumente za vstop v Slovenijo.

Pred upravnimi organi je prikazal fiktivno zaposlitev ter tujim državljanom omogočil, da so dobili delovna in bivalna dovoljenja. Na podlagi tega so tujci legalno vstopili v Slovenijo in po prihodu – ne da bi se zaposlili v njegovih podjetjih – odšli drugam v Evropsko unijo. Velenjčan je tako omogočil nezakonito preseljevanje najmanj štiridesetim tujcem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.