Slovenija
27 ogledov

Fili spodmaknil stolček Lombergarju

Marko Filli, Janez Lombergar Boštjan Tacol
Če bo odločitev podprl tudi svet RTV Slovenija, bo zaradi domnevno sporne porabe denarja moral z mesta direktorja oditi Janez Lombergar.

Generalni direktor Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Marko Filli je potrdil, da je začel postopek razrešitve direktorja Televizije Slovenija Janeza Lombergarja. Lombergar naj bi bil odgovoren za domnevno sporno porabo razvojnega denarja, na kar so programski svetniki opozorili že pred poletjem.

Odločal bo še svet zavoda

Takrat je programski svet pozval Fillija, naj do septembra ugotovi, kdo je odgovoren za porabo razvojnih sredstev za programski kanal in kršitev meril za koriščenje sredstev, prejetih iz kupnine za delnice Eutelsat, ter naj sprejme ukrepe.

"Glede na to, da je ta projekt spadal neposredno pod Lombergarja, je on pač objektivno odgovoren, zato sem programskemu svetu dal predlog, da da soglasje za razrešitev. 23. septembra bo seja programskega odbora, kjer bodo odločali o tem predlogu. Če bo soglasje izglasovano, bom objavil javni razpis za novega direktorja in se potem odločil med kandidati, ki se bodo prijavili," je povedal za Žurnal24. 

Filli je še pojasnil, da bo v primeru razrešitve Lombergarja do potrditve novega direktorja sam vodil Televizijo Slovenija.

Komentarjev 2
  • privat 13:36 11.september 2013.

    in samo odditi je dovolj??? Kaj ni to naš denar ,ki bi moral biti pametno potrošen?? Kaj ni vsaj suma za kaznivo dejanje??

  • Šemefuky 22:23 10.september 2013.

    S čim bo pa sedaj futrl njegovo Barbiko?