Slovenija
27 ogledov

Filmski beg Italijanov

Avto, v katerem sta bežala domnevna vlomilca, so policisti včeraj takole zasegli Žurnal24 main
Prijeli roparja? Skoraj filmski lov policistov; dva Italijana lovili od Portoroža do Kopra. Po treh januarskih ropih se prebivalci počutijo ogrožene.

Kriminalci. Nekaj minut po 11. uri je občanka iz Portoroža policiste obvestila o dveh sumljivih moških. Patrulja je njuno vozilo opazila v Portorožu in ga poskušala trikrat pravilno zaustaviti, vendar je voznik peljal naprej proti Izoli, večinoma po prehitevalnem pasu.

Zakaj ni dodatnih?
Kamere
. Oktobra 2009 je koprska občina objavila razpis, na podlagi katerega naj bi izbrala ponudnika za dobavo in postavitev dodatnih kamer na različnih lokacijah, ki naj bi zagotovile večjo splošno varnost v mestu. A iz tega se za zdaj ni izcimilo nič. “Kar naprej nas blokirajo s pritožbami na izbrane ponudnike,” pojasnjuje koprski župan Boris Popovič. Spomnimo, za namestitev kamer so v začetku lanskega januarja sicer že izbrali kranjsko podjetje Četrta pot oziroma njegovo ponudbo za 260 tisoč evrov.

Policija je v Žusterni postavila blokado, voznik pa se je pred njo ustavil in vozil vzvratno. Pri Moletu so postavili novo blokado, pred to pa je voznik seat ibizo kranjskih registrskih tablic zaustavil in se blokadi izognil ter zavil v stransko ulico. Tam sta voznik in sopotnik vozilo zapustila ter zbežala, vendar sta ju policista dohitela in prijela.

Bežala sta Italijana
Policija je sporočila, da je prijela dva državljana Italije, avtomobil so zasegli, v njem pa naj bi bilo po izjavah prič tudi vlomilsko orodje. Ugibanja, ali gre za človeka, ki sta sodelovala v petkovem ropu zlatarne sredi Kopra, na policiji včeraj niso komentirali.

Tri skuterje, s katerimi so se roparji v petek odpeljali s kraja dogodka, so policisti sicer našli pri objektu nekdanje ambulante medicine dela pri Banki Koper. Policisti so poskušali informacije dobiti tudi prek varnostnih kamer, ki so nameščene pri nekaterih lokalih ob Prešernovem trgu.

Ljudje se počutijo slabo
Januarja so oropali že tri zlatarne na Obali, poleg petkovega ropa so izvedli kraji za po okoli 50 tisoč evrov nakita v dveh zlatarnah v Piranu, izjalovil pa se je poskus vloma v zlatarno na Bernardinu. Koliko je vreden plen petkovih roparjev, pa ne na policiji ne v Zlatarni Celje – v soboto so opravili inventuro, koprska poslovalnica pa bo zaprta še en teden – ne želijo razkriti.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Po petkovem ropu sredi Kopra se počutim ogroženega," nam je včeraj povedal Ambroz Tomovski, koprski zlatar. Tako on kot še nekateri drugi sogovorniki, ki poslujejo na glavni ulici v središču Kopra in v bližini prizorišča petkovega ropa, so sicer že pred dvema letoma po vrsti nočnih vlomov v prodajalne v mestu opozarjali na potrebo po namestitvi varnostnih kamer. Te bi morale biti postavljene na vsakih 50 metrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.