Slovenija
111 ogledov

Filmski lov za voznikom po Kranju

Policija in nova vozila Andrej Leban
Kranjski policisti so včeraj zvečer na Kokrici v rutinski kontroli prometa ustavljali voznika osebnega avtomobila brez nameščenih registrskih tablic. Voznik se dlje časa ni ustavil, modrih luči ni upošteval, do Tenetiš pa je vozil z neprilagojeno hitrostjo.

Po tem, ko je policistom vendarle uspelo ustaviti vozilo, sta potnika iz izstopila in začela bežati še peš.

Voznika, ki je bil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in tudi pod vplivom alkohola (0,39 mg/l) policisti obravnavajo zaradi neupoštevanja modre luči in sirene, vožnje neregistriranega in tehnično neizpravnega vozila, na katerem so bili nameščeni tudi nehomologirani deli, neprilagojene hitrosti vožnje, v kateri je izgubljal nadzor nad avtomobilom, in še zaradi prekrškov zoper javni red in mir.

Policisti so odredili tudi strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom mamil, saj je hitri test na prepovedane droge odklonil.

Tako on kot potnik v vozilu, med nevarnim početjem nista uporabljala varnostnega pasu, proti obema pa so policisti morali uporabiti prisilna sredstva. V divjanju na srečo nihče ni bil poškodovan.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.