Slovenija
2 ogledov

Financiranje še vedno težava

Jožica Pavlin in Dušan Pezelj sta na Vašem kanalu že od vsega začetka. Ob njima Žurnal24 main
Vaš kanal praznuje 20 let. Od izposojenega rekorderja in videostrani do celodnevnega digitalnega oddajanja.

V petek bo minilo 20 let, odkar je pot Vašega kanala začelo nekaj zanesenjakov, ki so kamere kupili z lastnim denarjem, rekorder in projektor za barve pa so si izposodili. Najprej pod direktorskim in uredniškim vodstvom Marjana Moškona, pozneje pa Irene Vide so prehodili pot od oddajanja zgolj videostrani do televizije s statusom posebnega pomena, ki poleg osrednje dnevnoinformativne oddaje pripravlja še vrsto oddaj lastne produkcije in od januarja program oddaja v digitalni tehniki. Ves čas so se spopadali tudi z zagotavljanjem sredstev.

"Večji del se financiramo iz oglaševanja. Osem odstotkov pridobimo iz sklada za medije ministrstva za kulturo, a je razpis loterija, kandidatov pa vse več, saj so  med nami tudi neodvisni producenti, za katere ne velja stroga zakonodaja, ki smo ji podrejeni mi. Nekaj je tržne produkcije, do deset odstotkov pa prispevajo občine, in sicer za regijski obzornik," pove Videtova.

Obletnico bodo proslavili s petkovo slavnostno akademijo, ki jo bodo neposredno prenašale televizije digitalnega trojčka in bo vidna po vsej državi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.