Slovenija
23 ogledov

Finančna uprava jutri ponovno podeljuje 31.000 evrov

FURS Saša Despot
Finančna uprava bo jutri, 6. julija, izvedla drugi krog nagradne igre "Vklopi razum, zahtevaj račun". Okoli 50 tisoč sodelujočih pa se bo potegovalo za skupno 31.000 evrov.

Zanimanje za nagradno igro finančne uprave, v kateri uporabniki preverjajo račune, še kar ne pojenja. V prvem krogu nagradne igre so vsi uporabniki pregledali 664.076 paketov računov, v drugem krogu pa nekaj sto tisoč paketov manj, in sicer 508.400 paketov.

Potrošniki kot podaljšek nadzornikov

Okoli 50 tisoč potrošnikov pa se je tudi v drugem krogu izkazalo kot dober podaljšek finančne uprave, saj so preverili račune kar 29.520 različnih ponudnikov blaga ali storitev. To pomeni, da so v drugem trimesečju potrošniki s svojimi mobilnimi telefoni in spletnimi obrazci preverili račune 61 odstotkov izdajateljev računov preko davčnih blagajn.

"Z odzivom potrošnikov je Finančna uprava zelo zadovoljna, saj so potrošniki v prvih šestih mesecih nagradne igre preverili skoraj 15 milijonov računov, število nepotrjenih računov pa se je zmanjšalo," se je pohvalil predstavnik finančne uprave Stojan Glavač, ki navaja, da je bilo v prvem trimesečju 1,9 odstotka nepotrjenih računov, v drugem trimesečju pa je takšnih računov le še 1,2 odstotka. Nadzorniki pa nato sami pod drobnogled vzamejo nepotrjene račune in preverijo, zakaj ti niso bili potrjeni.

Nagradi je treba odšteti še akontacijo dohodnine

V zameno za potrjevanje računov pa sodelujoči, ki zberejo vsaj deset računov različnih izdajateljev, sodelujejo v nagradni igri.

V vsakem krogu nagradne igre se izžreba ena denarna nagrada v vrednosti 15.000 evrov, ena denarna nagrada v vrednosti 10.000 evrov, ena denarna nagrada v vrednosti 5.000 evrov in dodatna denarna nagrada v vrednosti 1.000 evrov za tiste udeležence, ki so sodelovali v nagradni igri preko mobilne aplikacije ali preko odprtega portala e-Davki.

Denarne nagrade se bodo izžrebancem nakazale na transakcijski račun. Od zneska nagrade je treba odšteti 25-odstotno akontacijo dohodnine. Vrednost prejete nagrade in akontacija dohodnine pa se vključita tudi v letno odmero dohodnine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.