Slovenija
16728 ogledov

Davkarijo zasuli s klici, a oni niso pravi naslov

Digitalni boni 22' Profimedia
Če imate vprašanja glede digitalnih bonov, finančna uprava ni pravi naslov.

Z današnjim dnem lahko upravičenci začnejo koristiti digitalne bone. O tem, kdo so upravičenci in kdo jih lahko že koristi, smo pisali v članku Boni že na voljo, a ne za vse upravičence

Podobno kot turistični boni in boni21 so tudi digitalni boni v obliki dobroimetja. Ali ste upravičeni do bona, lahko preverite na eDavkih tako, da vnesete svojo davčno številko. 

V primeru prejšnjih bonov so odgovore na morebitna vprašanja nudili na Finančni upravi RS, ki pa v primeru digitalnih bonov ni pravi naslov. "Dobivamo ogromno klicev, a glede digitalnih bonov vam na FURS ne moremo pomagati. Obrnite se na @digitalSLO oz. 01 555 59 00 ali digibon@gov.si," so sporočili prek Twitterja. 

Kot pojasnjujejo v Službi za digitalno preobrazbo je z digitalnim bonom '22 mogoče kupiti izdelke, ki so navedeni v zakonu. Več informacij najdete na posebni spletni strani

Starejši bodo na bon morali še počakati

Zakon določa, da so do digitalnega bona upravičeni tisti, ki so bili na 12. marec 2022 stari 55 let ali več. "Odrasle osebe, stare 55 let in več, bodo do digitalnega bona upravičene v primeru, da se jim uspe udeležiti neformalnega izobraževanja. Poslanstvo Službe za digitalno preobrazbo je prvenstveno digitalna vključenost, to pa bomo vzpodbujali tudi tako, da bomo upravičencem omogočili udeležbo na različnih izobraževanjih digitalnega opismenjevanja," pravijo. "Izobraževanja za osebe, stare 55 let in več, se bodo začela izvajati predvidoma do septembra."

Kdor bo želel izkoristiti digitalni bon, bo tako moral pohiteti s prijavo na izobraževanje, saj je treba bone izkoristiti do 30. november 2022.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.