Slovenija
16860 ogledov

Finančna uprava poceni prodaja kup mobilnih telefonov

Mobilni telefoni
1/5
FURS
Finančna uprava na elektronski dražbi prodaja 40 mobilnih telefonov znamka Outkitel, najcenejši so že po 55 evrov za kos.

V oktobru bo Finančna uprava objavila prodajo 190 telefonov. Od tega bo 18 telefonov prodajanih posamično, ostali pa v kompletih po več kosov.

Posamične telefone (do 2 telefona) bodo lahko kupile tako fizične kot pravne osebe brez vplačila varščin, medtem ko se bodo kompleti z večjim številom telefonov prodajali izključno poslovnim subjektom z ustrezno registracijo dejavnosti prodaje oz. za lastno uporabo, ki bodo za sodelovanje na dražbi morali vplačati varščino.

Cene telefonov WP15 so 140 evrov za kos, C22 55 evrov za kos, WP5 PRO po 60 evrov za kos in WP5 po 55 evrov za kos. Kupec bo moral poravnati še 22-odstotni DDV. 

Mobilni telefoni se prodajajo po načelu videno kupljeno in so brez garancije, pakete po deset lahko kupijo samo poslovni subjekti. 

Elektronske dražbe bodo potekale 20. oktobra, nanje se je potrebno prijaviti vsaj tri dni prej in v primeru poslovnih subjektov tudi plačati varščino.

Motorno kolo aprilia | Avtor: FURS FURS

Na elektronskih dražbah finančna uprava prodaja še motorno kolo Aprilia Scarabeo 500, letnik 2006 z 13 tisoč kilometri na števcu. Motorno kolo je dobro ohranjeno, a ni bilo registrirano v Republiki Sloveniji in nima opravljenega tehničnega pregleda.

Avto Golf plus | Avtor: FURS FURS

Naprodaj je tudi Golf plus 1.9 TDI z 283 tisoč prevoženimi kilometri, izklicna cena je 1500 evrov, stanje avtomobila pa kilometrom primerno.

Ure za 52 centov

Za 52 centov na kos prodajajo tudi ročne ure, a jih je v paketu kar dva tisoč, kupijo pa jih lahko samo poslovni subjekti. Tudi v tem primeru je treba plačati DDV in še carino. 

Ročna ura | Avtor: FURS FURS

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Ender3 15:57 06.oktober 2022.

    Mene zanima ali je, izgubljen telefon veleposlanika Kajzarja tudi na prodaj ?. Ta ima dodatno vrednost in verjetno veliko skriva. Kupim ga za primerno ceno 😕

  • Pretnar27 08:26 06.oktober 2022.

    z 13 tisoč kilometri na števcu - Pravilno se napiše - "S" 13 tisoč kilometri na števcu. Predlog S se uporablja pred soglasniki – c, č, f, h, k, p, s, š, t - torej, S TRINJASTin ne Z TRINAJST. ...prikaži več Od novinarjev bi človek pričakoval, da so vsaj pismeni.