Slovenija
39 ogledov

Finančna utaja?

Nenad Djukić (v sredini) in Rok Snežič se skupaj veliko pojavljata na družabnih Žurnal24 main
Policisti naj bi skupaj z uslužbenci Nacionalnega preiskovalnega urada NPU v sredo aretirali podjetnika Roka Snežiča in Nenada Djukića, domnevno zaradi finančne utaje.

Na aretacijo so se odzvali v podjetju Poravnava, saj se Roka Snežiča in Nenada Djukića omenja kot lastnika tega podjetja. V Poravnavi lastništvo zanikajo in dodajajo: "Predvsem pa želimo poudariti, da predmet preiskave v nobenem smislu ni bilo podjetje Poravnava, d. o. o., ki z omenjenimi zadevami nima nobene povezave.  Po informacijah, ki smo jih ravnokar prejeli od g. Roka Snežič in Nenada Djukića (oba sta na prostosti), je preiskava nastala zaradi nakupa dveh plovil, ki pa v nobeni fazi nimajo nikakršne povezave s podjetjem Poravnava."

Glede na Agencijo za javnopravne evidence je lastnik Poravnave neki Bolgar, sta pa bila Snežič in Djukić nekaj časa lastnika in direktorja Poravnave.

Sredina akcija
O policijski akciji je poročal časnik  Finance. Policisti naj bi akcijo izvedli v sredo. Pri tem naj bi opravili več hišnih preiskav in omenjeno dvojico priprli.

Policija potrdila preiskavo
Predstavnik policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete Drago Menegalija je za zurnal24.si potrdil, da kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada v sodelovanju s kriminalisti več policijskih uprav zbirajo obvestila v zvezi s sumi kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete (zatajitev finančnih obveznosti).

"V okviru kriminalistične preiskave je bilo včeraj na območjih Policijskih uprav Maribor, Ljubljana, Celje, Krško in Koper na podlagi odredb preiskovalnega sodnika izvedenih več hišnih preiskav. Nekaj hišnih preiskav se izvaja tudi danes. Ena oseba je bila pridržana včeraj in po opravljeni preiskavi izpuščena, ena oseba je bila pridržana danes," je dejal Menegalija in dodal, da ne morejo posredovati imen.

Se spomnite preiskave Meltal?
Rok Snežič je sicer nečak Rada Snežiča, lastnika podjetja Meltal. Slednje je v javnosti postalo znano marca 2008, ko so ga kriminalisti preiskovali zaradi suma utaje 7,8 milijona evrov davkov, in sicer zaradi suma poslovanja prek slamnatih podjetij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.