Slovenija
25 ogledov

Finec ne skriva, da sta se dobivala

jure cekuta Saša Despot
Patria. Zastopnik za Slovenijo prisega, da sta z Juretom Cekuto posle sklepala celo pri njem doma.

Nekdanji zastopnik finskega podjetja Patria za Slovenijo Reijo Niittynen pravi, da se je v obdobju, ko se je nekdanja vlada Janeza Janše leta 2006 odločala za nakup njihovih vojaških oklepnikov, v ta namen večkrat sestal tudi s slikarjem Juretom Cekuto kot posrednikom pri poslu. Niittynena je namreč včeraj prek videopovezave s sodiščem na Finskem zaslišala ljubljanska sodnica, ki sodi Petru Zupanu, upokojenemu vojaškemu brigadirju, in Cekuti. Zupan naj bi kot uslužbenec ministrstva za obrambo (Mors) zlorabil svoj položaj, saj naj bi slikarju dostavljal tajne podatke o tem, kakšne vojaške oklepnike potrebuje Slovenska vojska. Cekuta pa naj bi podatke v zameno za denarno nagrado sporočal finskemu podjetju Patria.

Zupan in Cekuta zanikata, da bi sodelovala pri sklepanju domnevno koruptivnih poslov s Patrio. Cekuta je pred časom na sodišču celo prisegel, da Niittynena niti ne pozna. "Srečala sva se večkrat, enkrat tudi na domu Cekute v Celju," pa poznanstva s Cekuto ne zanika Nittynen.

Komentarjev 3
  • mph 17:05 18.marec 2014.

    Največja neumnost pa je, da zdaj mahajo s to zadnjo odločbo, kot, da dokazuje, da je Majer nedolžen. Ja, je nedolžen kot balkanski bojevniki, kjer so izločili 90% dokazov. Lep način dokazovanja nedolžnosti s pravniškimi fintami. No, upajmo, da se ...prikaži več bo tudi temu našlo zdravilo.

  • McClain 07:26 18.marec 2014.

    Janeza Janse pa cist sigurno ne. Ce, potem Drnovska...

  • dragec 07:14 18.marec 2014.

    IN TALE CAKUTA JE PRODUKT JANEZA JANŠE. ZAGOŽEN, KRKOVIČ STA BILE NAJBOLJ ZAUPNE OSEBI V SSDSS, KI STA IZVEDLA PRENOS DENARJA NA STRANKO