Slovenija
61 ogledov

Firefox bo od Googla dobil 700 milijonov

Google Reuters
Podjetje Mozilla, razvijalec spletnega brskalnika Firefox, je pred dnevi za nadaljnja tri leta podaljšalo sodelovanje z ameriškim spletnim velikanom Google na področju spletnega iskanja.

Podaljšanje partnerstva naj bi ustvarjalcem Firefoxa prineslo dodatnih 230 milijonov evrov zaslužka na leto.

Firefox se v zameno za skoraj 700 milijonov evrov obvezuje, da bo svojim uporabnikom kot standardne storitve pri brskanju po spletu ponujal storitve Google, so danes zapisali na spletnem dnevniku All Things Digital, ki deluje v okviru omrežja spletnih dnevnikov Wall Street Journal.

Večina denarja ravno od Googla

Gre za prve zapise o finančnih podrobnostih novega dogovora, ki pa so še kako pomembne. Sodelovanje z Googlom za razvijalce Firefoxa predstavlja pomemben vir zaslužka. V letu 2010 je namreč podjetje Mozilla 84 odstotkov prihodkov zabeležilo ravno iz malo manj kot sto milijonov evrov vrednega dogovora z Google.

Preden se je pred kratkim razvedelo, da bosta Google in Mozilla vendarle podaljšala sodelovanje, so se sicer pojavljala ugibanja, da bi se lahko partnerstvo končalo.

Google je namreč pred tremi leti na tržišče poslal lasten brskalnik Chrome, ki med uporabniki postaja vse bolj priljubljen in ima celo večji tržni delež od Firefoxa. Ne glede na to pa je delež uporabnikov Firefoxa še vedno ogromen, zato je sodelovanje z Mozillo za Google še vedno strateško pomembno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.