Slovenija
23 ogledov

Fištravčev proračun svetnikov ni prepričal

slovenija 17.01.14, Andrej Fistravec, Mariborski zupan, shod, protest, korupcija Anže Petkovšek
Mestni svetniki prestavili odločanje o proračunu.

"Če mesto težko zaupa kreditno kartico županu, smo v Listi za pravičnost in razvoj toliko bolj zaskrbljeni, če mu lahko zaupamo 119 milijonov evrov našega denarja," je po seji, na kateri so sinoči svetniki podprli predlog Županove liste nekdanjega prvega moža mesta Franca Kanglerja, da točko o drugem branju občinskega proračuna umaknejo z dnevnega reda, dejal Stojan Auer.

Svetniki: proračun nerealen

Že nekaj dni pred sejo se je napovedoval nepredvidljiv izid glasovanja. SDS, SD, Županova lista, Lista za pravičnost in razvoj ter Lipa so javno izražali pomisleke o realnosti proračuna. Zakaj je od prvega branja povečal zadolževanje na 8 milijonov evrov, zakaj je občina neambiciozna pri pridobivanju evropskega denarja in kako so finančno pokriti investicijski projekti, so samo nekatera vprašanja, ki so mučila svetnike. "Gre za približno18 milijonov sredstev, ki se spreminjajo. Pričakujemo spremembe, ki so razvojno naravnane. Ne pa meglenih obljub," je dejal vodja mariborske SDS Gregor Pivec.

Fištravec: smo v volilni kampanji

"To kaže, da nimam večine v mestnem svetu," je rezultat glasovanja pospremil župan Andrej Fištravec. Svetniške skupine si želijo dodatnih pogovorov in ti sledijo že 24. februarja, tako da bi lahko drugo branje opravili v začetku marca. "Zdaj se je kupil čas za trgovino. Volilna kampanja se je z današnjim dnem de facto začela."

Komentarjev 2
  • mirko 21:57 19.februar 2014.

    Porkamadona kaj res v tem Mariboru ni enga bolj normalnega človeka, da bi županoval. To kletvico sem uporabil zaradi Fištravčevih izjav glede nakupa oblek na občinski raču, češ, da je mislil, da mu obleka pripada, tako kot kakemu delavcu delovna ...prikaži več obleka. S takim sprenevedanjem je iz sebe naredil še večjega butla, kot sem mislil da je v resnici. Adijo pamet ! Mariborčani slabo se vam piše. Po rušenju Kanglerja ste šli iz dežja pod kap.

  • antitrust 19:44 19.februar 2014.

    Jebala vas kampanija! Zmigejte svoje riti in naredite nekaj za ljudi!