Slovenija
30 ogledov

Fištravec bi imel publiko

Andrej Fištravec Nino Verdnik
Novoizvoljeni župan mariborske občine si želi, da bi sejo, na kateri bo prevzel mandat, priredili v večji dvorani.

Kot je Andrej Fištravec, ki  bo funkcijo mariborskega župana uradno prevzel v ponedeljek, zapisal v pismu podžupanu Milanu Miklu, bo dvorana generala Rudolfa Maistra v prostorih občine premajhna za vse, ki želijo priti.

Fištravec pravi, da ga je nagovorilo že veliko občanov, ki želijo tej seji prisostvovati. Zato naproša, da bi sejo izvedli v dvorani, ki omogoča dostop večjemu številu občanov, še posebno v luči protestov proti mestnemu svetu, ki so napovedani za petek. "S tem bi omogočili udeležbo na seji tudi občanom, ki se počutijo izključene in zatrjujejo, da načelo javnega delovanja mestnega sveta ni zagotovljeno," pravi Fištravec.

Komentarjev 4
  • Fertel 19:43 03.april 2013.

    Če bo hotel Fištravec kaj narediti, si bo moral zagotoviti neko vrsto dokumentiranja, da bodo občani nato videli in slišali, kaj se na sejah dogaja, kajti sedanji zbor mestnih svetnikov je koruptivna hobotnica, da ji ni para.

  • Pepe007 16:09 03.april 2013.

    Ali nimamo nekega "parlamentarnega" programa? Pa naj snemajo sejo za oglede željne. Ali pa amatersko kamero na stojalo in potem na youtube. Oboje bo verjetno ceneje kot najem večje dvorane.

  • ac-dc 15:58 03.april 2013.

    Tudi jaz mislim, da je to samo še en nov štajerski pajac . Fant je tak, kot da je pobegnil iz Alan Forda. Ampak videz včasih vara.