Slovenija
22 ogledov

Fištravec: Kangler za sabo pustil smrad

Franc Kangler Fotosmedia
Fištravec o smradu. Kangler zahteva opravičilo.

Tokratno jabolko spora, ki je povzročilo nekaj hude krvi v svetniški skupini Županova lista, je izjava mariborskega župana Andreja Fištravca.

"Moralno, kadrovsko in finančno razdejanje, ki ga je v Mariboru za sabo pustil Kangler, je velik smrad, ki se bo še kar nekaj časa širil," so bile besede Fištravca v oddaji Studi City. Bivši mariborski župan Franc Kangler se je na izjavo odzval z ogorčenjem in z besedami, da ga Fištravčeva izjava ne preseneča.

"Glede na to, da se ima za vstajniškega župana, in glede na to, da so vstajniki tudi meni grozili z bencinom, grozili nekaterim svetnikom, je takšna izjava aktualnega župana, ki primerja bivšega župana in nekatere zaposlene, pa verjetno tudi svetnike s smradom, primerna," se je odzval Kangler.

Fištravec je bil v svoji izjavil še natančnejši glede tega, katere projekte je imel v mislih, ko jih je primerjal s smradom.

"Zgodba s Šešokovimi radarji, propadlo Univerzijado, propadlim projektom Maks in še mnogi drugi, bodo še lep čas smradili in dušili nove projekte, saj so za seboj pustili velike luknje, tako finančne kot moralne," je dejal Fištravec.

Javno opravičilo je na mestu

Medtem Kangler za izrečene besede zahteva opravičilo: "Pošteno in pravično bi bilo, da bi se vsem tistim, ki jih je mislil, ko je rekel, da v tem mestu smrdijo, tudi opravičil."

Fištravec pa je svoj odziv nad Kanglerjevo zahtevo po opravičilu dopolnil s po njegovimi besedami pravim vprašanjem: "Kdaj se bo Kangler opravičil Mariborčanom za vse, kar je storil, in kako hitro bodo delali pravosodni organi? Ne preseneča me, da so se v besedi smrad nekateri posamezniki takoj prepoznali in to takoj objavili."

Županova lista bi tudi opravičilo

Tudi svetniška skupina Županova lista zahteva Fištravčevo opravičilo. Kot so zapisali, ostro protestirajo proti takšnemu izražanju župana, ob tem pa informacijsko pooblaščenko pozivajo, naj presodi, ali so bili v županovi izjavi podani elementi sovražnega govora. Pričakujejo jasno ali osebno opravičilo Kanglerju in vsem tistim, ki jih je Fištravec zmerjal z besedo »smrad«.



Komentarjev 5
  • Pepe007 15:26 26.februar 2014.

    Fištravec in naša Alenka imata eno skupno lastnost. Zmeraj najdeta razlog v svojih predhodnikih, zakaj se ne da nič narediti.Če se ne da nič narediti, potem se za tak položaj niti ne grebeš. Če pa misliš, da se da ...prikaži več narediti, pa nekaj narediš in potem govoriš.

  • janez 15:16 26.februar 2014.

    Ne zato ker napada Kanglerja, ampak zato ker brani ničvrednega Fištrovca!

  • toms 15:09 26.februar 2014.

    LOL, a zdaj je pa vsak, ki šimfa Kanglo in podrepnike avtomatsko iz Murgel? Se povsem strinjam z "mesarem", nekaterim ni treba biti "komunajzer", da vidimo to svinjarijo, ki jo počne Kangla in kompanija. Pravtako nam ni treba biti belogardist, ...prikaži več domobranec ali karkoli drugega, da vidimo svinjarije, ki jih počne Zoki, Kučan in ostala "leva" banda. Samo common sence vklopi, pa bo;)pa lp od nasprotnika vse naše NESPOSOBNE politike (leve in desne;) )