Slovenija
27353 ogledov

Fižol, v katerem so našli mrtvo podgano, naprodaj tudi v Sloveniji

nakupovalni voziček trgovina Profimedia
Po umiku rjavega fižola s hrvaških polic so se za enak ukrep odločili tudi pri nas.

Na Hrvaškem so pred dnevi s polic umaknili serijo konzerv rjavega fižola, potem ko je eden od potrošnikov v njej poleg fižola našel del mrtvega glodavca. Proizvajalec fižola je italijansko podjetje Fiamma Vesuviana, 400-gramsko pakiranje z LOT številko L M261, z rokom uporabnosti do 17. septembra 2026. Na voljo je bil v trgovinah Konzum pod njihovo lastno znamko Garden Good.

Pristojni hrvaški organi so primer objavili v sistem zgodnjega opozarjanja RASFF. O najdbi pa so obvestili tudi proizvajalca. 

Izdelek omenjenega proizvajalca pa je bilo mogoče najti tudi na naših prodajnih policah. "V zvezi z umikom rjavega fižola, ki ga je izvedel Konzum, sporočamo, da smo preventivno umaknili lot izdelka z naših polic, ker je to v skladu z našo zavezo, da ob najmanjšem sumu o kakovosti izdelkov zavarujemo interes naših kupcev," so nam povedali v Mercatorju. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 14
  • andrija 05:37 11.maj 2024.

    dobite zastonj meso pa vam ni prav

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 16:08 10.maj 2024.

    Ko bi vi vedeli kaj vse požrete v tisti krasni embalaži, bi bruhali dva dni skupaj... Tam kjer se delajo paštete se v nočni izmeni ne hodi odlivat na WC, to je tam tradicija, ampak sečnina je še najmanjši problem....

  • Pierre 15:10 10.maj 2024.

    Pa kaj, kuhan fižol s podganjim mesom na žaru jedo Kitajci.