Slovenija
22 ogledov

FMR glede nakupa Dela: “Nismo tajkuni!”

Ljubljana 30.05.11, Stavba Delo, casopis, Medij, foto: Benjamin Kovac Žurnal24 main
FMR bo nakup Dela financiral z lastnim denarjem. Nakup so prepoznali kot dobro naložbo, podpirali bodo njegov razvoj, so poudarili na današnji tiskovni konferenci.

Nismo tajkuni in ne bomo vsega uničili,” glede nakupa Dela poudarja predsednik uprave FMR Andrej Kren in dodaja, da bodo podpirali razvoj časopisne hiše tako na strateškem, kadrovskem kot tehnološkem področju.

Vloga FMR, ki bo za 100-odstotni delež Dela plačala 7,3 milijona evrov, kot lastnika bo po njegovih pojasnilih ta, da bodo z dobrim upravljanjem skrbeli, da bo uprava Dela imela pogoje za uspešno poslovanje, ki jih lahko zagotavlja le finančno stabilen lastnik.

Pogodba za nakup, sklenjena prejšnji teden, ima sicer več odložnih pogojev. Članica uprave FMR Nataša Luša je predstavila tiste, za katere je odgovoren FMR. Gre za soglasje nadzornega sveta, ki ga že imajo, pridobiti morajo tudi soglasje agencije za varstvo konkurence.

Drugi odložni pogoji so na strani prodajalca, torej Pivovarne Laško.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.