Slovenija
20 ogledov

Fontana se gradi na črno

Gradbeni inšpektor ugotavlja, ali je fontana črna gradnja. Žurnal24 main
DRSC: Občina za vodomet na turbokrožišču nima gradbenega dovoljenja. Koprska občina molči.
 

Curek 12 metrov visoko

Načrt. Vodomet v sredini krožišča pri Lesnini bo v skladu z razpisno dokumentacijo koprske občine imel tri obroče curkov različnih višin. Sredinski curek bo segal 12 metrov visoko, okoli pa bo še 16 petmetrskih in 16 štirimetrskih curkov.

"Občino smo najprej opozorili, da ji moramo za vodomet dati soglasje za dela v skladu s projektno dokumentacijo, kar smo pozneje storili. Obenem tudi menimo, da za tak poseg potrebujejo gradbeno dovoljenje," je povedala Nevenka Zakrajšek, ki je pristojna za koprsko območje sektorja za upravljanje cest pri Direkciji Republike Slovenije za ceste (DRSC).

Vloge za gradbeno dovoljenje ni
Na koprski upravni enoti pravijo, da niso prejeli nobene vloge za gradbeno dovoljenje za vodomet. Bojan Žiberna, vodja oddelka za okolje in prostor, je ob tem pojasnil, da tovrstno dovoljenje ni potrebno, če gradbeni poseg spada med vzdrževalna dela v javno korist.

 
 

Koprsko občino smo opozorili, da za vodomet potrebuje naše soglasje in gradbeno dovoljenje.

Nevenka Zakrajšek, pristojna za koprsko območje DRSC

 
Tako je bilo, na primer, pri gradnji mostička pri priključku Slavček na Šmarsko cesto, ko je odločbo inšpektorja, da je gradbeno dovoljenje potrebno, odpravilo ministrstvo.

Koprska občina molči
Na koprski občini so se v zvezi z vodometom zavili v molk. Na naša pisna vprašanja odgovorov nismo dobili, prav tako so bili pristojni nedostopni po telefonu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.