Slovenija
48 ogledov

Fontana se peni

Pena v fontani. (Foto: JP Okolje Piran) Žurnal24 main
V Fontano Prekomorskih brigad v Portorožu so nepridipravi vlili sredstvo za penjenje. Pena povzročila finančno škodo in ravno na svetovni dan Zemlje tudi škodo za okolje.

Fontana je bila prepolna čvrste pene, ki je napolnila tudi strojnico fontane in ušla skozi vrata na travnik ob njej. Na JP Okolje Piran so prepričani, da je nekdo vodo v fontani namenoma onesnažil s sredstvom za penjenje, zaradi česar je nastalo več kot sedem kubičnih metrov pene. Ta se težko izpira, ob tem pa ponovno peni in draži oči.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Ste videli vandale?
Na JP Okolje Piran so morali fontano povsem izprazniti in dolgo časa izpirati, za kar so porabili velike količine vode, nastala je tudi finančna škoda. ''Občina Piran ureja in financira, JP Okolje pa zgledno vzdržuje javne površine, parke in urejena urbana okolja ter spomenike. Pri tem se pogosto dogaja, da vandali potrgajo cvetje, pomendrajo travnike, lomijo veje, pulijo ravnokar posajene grmovnice, onesnažijo površine. Žal jih nikoli nihče ne vidi, nikoli niso zaloteni, nikoli odkriti in nikoli kaznovani,'' so zapisali na JP Okolje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.