Slovenija
84 ogledov

Fontano piva v Žalcu bodo začeli graditi že ta teden

Fontana zelenega zlata Avantgarden/Občina Žalec
V Žalcu so odločeni, fontano zelenega zlata bodo začeli zidati najkasneje v ponedeljek, zgrajena pa bo najkasneje v treh mesecih.

Fontano piva, ki bo stala okoli 350.000 evrov, bo žalska občina začela graditi v petek ali najkasneje v ponedeljek. Na današnji novinarski konferenci v Žalcu je po poročanu STA žalski župan Janko Kos povedal, da je finančna konstrukcija za fontano s petimi pipami že zaprta.

Občina bo za izgradnjo fontane prispevala 170.000 evrov, preostalo pa so donacije. "Z donacijami so jo podprli številni gospodarstveniki, ki v tem produktu vidijo priložnost za razvoj turizma v naši občini in povečanje gospodarske aktivnosti, ki jo bo prinesel prihod turistov v našo dolino," navajajo na žalski občini, kjer dodajajo, da fontana zelenega zlata ne bo prosta točilnica piva, ampak gre degustacijo različnih piv. Kar pa bo možno le pod organiziranim vodstvom turističnega vodiča ali uslužbenca. Zanimanje med slovenskimi proizvajalci piva pa naj bi bilo po besedah župana že zdaj izredno veliko.

Fontana bo imela v končni fazi osem avtomatiziranih točilnih naprav, obiskovalci pa bi lahko kupili steklen vrč, ki ga je oblikoval častni občan Žalca Oskar Kogoj, in vplačali število želenih degustacij po dva decilitra piva.

 
Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 19:42 21.april 2016.

    Seveda Žalčani pozabljajo ,kaj vse se bo dogajalo ponoči v okolici " pivnjaka " ! Kdo bo pa gradil WC-je ?