Slovenija
4 ogledov

Ford znova raste

Prodajo naj  bi dvignil predvsem program 'cash for clunkers''. Žurnal24 main
Pri Fordu so zabeležili prvo mesečno rast prodaje po novembru 2007. Prodaja se je julija na letni ravni povečala za 2,3 odstotka.

S Forda so sporočili, da je julija prodaja njihovih ključnih blagovnih znamk - Ford, Lincoln in Mercury - zrasla kar za devet odstotkov na 118.197 vozil. Skupaj z vozili švedskega hčerinskega podjetja Volvo in drugih vozil pa so julija prodali 165.279 vozil, kar je v primerjavi z lanskim julijem za 2,3 odstotka več.

To naj bi bil znak, da ukrepi ameriške administracije za prestrukturiranje ameriške avtomobilske industrije kažejo prve rezultate. K zvišanju prodaje naj bi pripomogli predvsem modeli bolj varčnih vozil in pa program ''cash for clunkers'', s katerim je ameriška administracija subvencionirala zamenjavo starih vozil z nakupom novih, energijsko varčnejših vozil.

Program je sicer v petek dobil novo vzpodbudo, potem ko so v predstavniškem domu ameriškega kongresa odobrili dodatni dve milijardi dolarjev v ta namen. Forda je edini izmed treh velikih ameriških avtomobilskih podjetij iz Detroita, ki se je izognil bankrotu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.