Slovenija
3706 ogledov

FOTO: Velik požar v Termah Čatež, v boj z ognjem 16 gasilskih društev

Požar Brežice
1/16
PDG Obrežje
Ponoči je okoli 3. ure zjutraj v Termah Čatež blizu Brežic zagorel večji objekt. Gasilci iz 16 društev iz Posavja so požar pogasili.

Novomeški policisti so pojasnili, da so ob 3.02 prejeli obvestilo, da na Topliški cesti v Čatežu ob Savi gori gostinski objekt. "Kljub trudu večjega števila gasilcev iz 16 gasilskih društev je objekt v celoti pogorel, nastala je velika premoženjska škoda," so zapisali.

"Policisti, kriminalisti in kriminalistični tehniki Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto bodo danes opravili ogled požarišča in ugotavljali vzrok za nastanek požara. Vse od obvestila o požaru nadaljujejo intenzivno preiskavo, zbiranje obvestil in ugotavljanje vseh okoliščin," so še dodali. 

Na prizorišču požara so bili tudi poklicni gasilci iz Krškega, posumili so na prisotnosti nevarnih snovi. Posredovali so tudi reševalci Nujne medicinske pomoči Brežice, ki so zaradi dima dve osebi prepeljali v bolnišnico Brežice.

Objekt je uničen. 

Po poročanju portala eposavje.com gre za gostinski objekt Pub Cabana Cafe med drsališčem in Zimsko termalno riviero. Požar bi lahko bil celo podtaknjen, pišejo.

Gasilci iz PGD Obrežje so na Facebooku zapisali, da je šlo za zahtevno gašenje z notranjimi in zunanjimi napadi.

"Čestitke in zahvale vsem sodelujočim gasilskim enotam za dobro timsko delo in vsem operativnim gasilcem PGD Obrežje za uspešno opravljeno pogumno in trdo delo na tej intervenciji," so dodali.

Komentarjev 5
  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 13:19 08.februar 2020.

    Žurnal 24ur,je včeraj ali predvčerajšnim imel prispevek,da se čedalje več Slovencev odloča za bližje turistične destinacije - Terme Čatež. Prosim?Kje bomo dopustovali?

  • Božidar Dinič 13:12 08.februar 2020.

    GASILEC SAMO ,HAHAHA