Slovenija
472 ogledov

Fotografija Baričeviča sproža tožbe

umor Bari%C4%8Devi%C4%8D bulmastifi Žurnal24 main
Nekdanji komandir PP Vič Franc Marolt je policistki menda ukazal, naj mu izroči telefon, saj je iskal tistega, ki je fotografiral truplo Saše Baričeviča. "Gre za zaroto," odgovarja Marolt.

Lani je ob izbruhu afere Baričevič po internetu zaokrožila fotografija pokojnega Saše Baričeviča. Nikomur ni jasno, kdo je fotografiral truplo, je pa iskanje krivca sprožilo nov postopek. Na zatožno klop ljubljanskega okrajnega sodišča je sedel nekdanji komandir Policijske postaje Vič Franci Marolt, ki naj bi ob iskanju fotografa prešel mejo, poroča časnik Delo.

"Počutila sem se grozno"
Spomnimo, da so prav viški policisti prvi naleteli na grozljiv prizor na Oražnovi ulici, in ker se je domnevalo, da je eden od policistov fotografiral golo truplo pokojnika, je komandir dobil navodila, naj stvar razišče. Policistka Vanja W. trdi, da ji je ukazal, naj mu izroči mobilni telefon. Ker ga je brez odredbe sodišča pregledal, mu tožilstvo očita kaznivo dejanje neupravičene osebne preiskave. "Bila sem šokirana, a si nisem upala ugovarjati. Šla sem po telefon, saj ga nisem imela pri sebi, in mu ga na ukaz izročila. Nekaj časa je tipkal po njem, a slike očitno ni našel, zato sem jo morala poiskati jaz. Še nekaj časa je tipkal in mi ga nato vrnil," je na ljubljanskem okrajnem sodišču povedala Vanja W. "Pri tem sem se počutila grozno, saj sem imela na telefonu tudi osebne fotografije, kočljive in nekočljive, ki bi jih lahko gledal," je še dodala.

Omenjeni dogodek je potrdil tudi tedanji pomočnik komandirja Dejan M., ki je bil navzoč ob razgovoru s policistko 15. februarja. Komandir je po njegovih besedah brskal po telefonu in ji ga nato vrnil, policistki pa je bilo očitno nelagodno. "V policiji obstaja hierarhija, in če ti komandir nekaj reče, to tudi storiš," je Dejan M.

Komandir: "Gre za zaroto"
Policistka Vanja W. in nekdanji pomočnik komandirja Dejan M. sta zanikala, da bi bilo vse skupaj zarota proti nekdanjemu komandirju Policijske postaje Vič Francu Maroltu, ki se je po lastnih besedah ujel v spletke podrejenih na policijski postaji. Marolt, ki ga na sodišču zagovarja odvetnik Franci Matoz, namreč trdi, da je prišel navzkriž s svojim pomočnikom, za katerega se je govorilo, da ima intimno razmerje z eno od sodelavk. Ker ji je pomočnik domnevno gledal skozi prste in je zadeva postala moteča, je hotel to razčistiti, zadevo s telefonom pa so obrnili proti njemu, da ga diskreditirajo in odstavijo.

Povedal je, da je Dejan M. pred tem dogodkom govoril proti Vanji W., nato pa jo celo predlagal za napredovanje. Drugače si ne zna razlagati, zakaj bi ga Vanja W. lažno ovadila, saj naj bi jo, kakor nekatere druge, le vprašal, kaj ve o fotografiji – dejala mu je, da jo je dobila od dveh sodelavcev, telefona pa da se ni niti dotaknil, sklene novinar Dela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.