Slovenija
793 ogledov

Fotografije Sovinih agentov?

Sovini agenti
1/6
cae-udba.net
Portal cae-udba.net objavil fotografije, na katerih naj bi bili agenti Slovenske obveščevalno-varnostne službe (Sova).

"Pošiljatelji trdijo, da na fotografijah najdete večino aktivnih agentov Sove in tudi nekdanjih upokojenih, ki jih vabijo na piknike. Vseh prejetih slik nismo objavili. Pa ne zaradi rdečih zvezd na kapah, s katerimi agentje Sove izpričujejo svojo ideološko in politično pripadnost, temveč zato, ker naš portal gledajo tudi mladoletniki in bi jih slike močno okajenih in specifično oblečenih oz. slečenih agentk in agentov, ki nam varujejo državo, verjetno pohujšale. Da o tem, kako tajni agentje sami vse to posnamejo in potem kažejo naokrog, niti ne govorimo," so ob slikah zapisali na spletnih straneh cae-udba.net.

Podatki o zaposlenih tajni

Za časnik Dnevnik je direktor Sove Sebastjan Selan dejal, da so podatki o zaposlenih tajni, "zato agencija teh podatkov nepooblaščenim osebam ne more posredovati in jih ne komentira niti v smislu potrditve niti zanikanja, saj bi s tem posredno razkrivala varovane podatke".

Vir je za Dnevnik potrdil, da gre dejansko za uslužbence Sove, in hkrati opozoril, da je razkrivanje obrazov uslužbencev nezakonito, saj morajo osebni podatki zaposlenih ostati tajni.


Komentarjev 5
  • Veteran 21:36 10.februar 2012.

    Dragi novinarji, če se že ne upate pokazati obrazov, potem niti ne pišite.

  • allstarr111 20:38 06.september 2011.

    Mater a si ti nepismen, madona pejt na cae-udba.net in poišči sovin piknik

  • smarnca 19:49 06.september 2011.

    A ne smejo met piknika? A se ne smejo zabavat?