Slovenija
28 ogledov

Fotografirajo s telefoni

V Štepanjskem naselju na Ulici Polonce Čude je to vsakdanji prizor, so nas opozo Žurnal24 main
Smetarji. V Snagi zagotavljajo, da so posnetki le za interno uporabo.

"Vozniki imajo mobilne telefone s fotoaparati, ki jih uporabljajo samo za interne postopke in za uradne ne morejo biti uporabljeni," Valter Nemec, namestnik direktorja Javnega podjetja Snaga, odgovarja na vprašanje, ali so tudi delavci Snage opremljeni s fotoaparati in navodili, naj fotografirajo nepravilno odlaganje odpadkov. V Kamniku in Komendi delavci Publicusa to počnejo že od jeseni.

Kosovni odpadki
Bralci večkrat opozarjajo na kosovne odpadke – tokrat so vznemirili stanovalce Štepanjskega naselja, saj že dolgo ležijo ob otoku za odpadke. Nemec pravi, da Snaga dvakrat na leto organizira akcijo odvoza kosovnih odpadkov, občani pa lahko za plačilo odvoz tudi naročijo ali odpadke sami pripeljejo v zbirni center na Barje. "Vsako drugo dejanje se šteje kot nelegalno odlaganje," pojasni Nemec in doda, da je kršitve treba prijaviti na mestni inšpektorat.

Predvidene kazni v zvezi z odpadki so podrobno razdelane: od sto evrov za brskanje po zabojnikih za posameznika do 125 tisoč evrov za nelegalno odlaganje komunalnih odpadkov za podjetje. "Med bloki je to stara praksa, ljudje odlagajo kosovne odpadke že tedne pred napovedanim odvozom, ne en dan prej, kot bi morali," pravi Nemec.

Opozarjali bi kršitelje
V Snagi razmišljajo o možnosti, da bi njihovi delavci zbirali informacije na terenu in ljudi opozarjali na napake. Če to ne bi zadoščalo, bi informacije predali inšpekcijski službi. A za to bi potrebovali več ljudi, kar bi pomenilo večje stroške in višjo ceno odvoza odpadkov. "Če bodo postopki določeni v odlokih, jih bomo tudi izvajali," sklene Nemec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.