Slovenija
73 ogledov

FOV globoko v rdečem

Marko Ferjan mediaspeed Dr. Marko Ferjan
Univerza. Upravni odbor zahteva dodaten sanacijski načrt in finančni pregled.

Maribor, Kranj. “Milijonska izguba fakultete za organizacijske vede (FOV) je katastrofa,” je lanskoletno slabo poslovanje kranjske fakultete, ki je članica Univerze v Mariboru (UM), komentiral Mirko Pšunder, predsednik upravnega odbora UM. Člani upravnega odbora so od dekana Marka Ferjana že zahtevali sanacijski načrt in pregled trenutnega finančnega stanja fakultete.

Kažejo na UM

In kaj je razlog za slabo stanje fakultete, ki so jo v preteklosti očrnili različni škandali, vendar pod drugim vodstvom? “Izvor vseh težav je neustrezna in morebiti celo nezakonita delitev proračunskih sredstev za izvajanje javne službe rednega študija v okviru UM,” je bil konkreten Ferjan. Iz tabele, ki nam jo je posredoval, je razvidno, da je UM izrazito zmanjšala financiranje FOV, kar pa fakulteti ne zadošča več niti za izplačilo plač. “Število zaposlenih smo v prejšnjih letih že zmanjšali za 20. Tako smo na letni ravni privarčevali okoli milijon evrov,” je pojasnil dekan FOV in dodal, da so nadaljnji koraki odvisni od vodstva UM.

Komentarjev 1
  • mirko 10:36 07.september 2011.

    Tale fakulteta v Kranju za org. vede, je ena sama mafija, ki ima izključno samo eden interes:"čimveč zaslužit ". Na zavodu za zaposlovanje je pa ravno teh ljudi z visokošolsko diplomo v žepu od te fakultete iz Kranja. Diplome ...prikaži večome se opravljajo tudi za šankom v lokalih.