Slovenija
38 ogledov

"Fovšija in spletkarji"

11_10_09_ifp_andrej horvat Žurnal24 main
Državna sredstva za Pomurje. Jih delijo med prijatelji?

"Za tem stojijo fovšija in lokalni podjetniki ter politični veljaki in spletkarji," se je za Žurnal24 odzval Andrej Horvat, državni sekretar za Pomurje, in cinično nadaljeval: "Nekdo me mora imeti zelo rad."

Sorodstvene povezave
Časnik Večer namreč piše o prijateljskih povezavah med prejemniki in podeljevalci sredstev za pomurski razvoj. Razkrivajo predvsem družinske povezave med službo vlade za lokalni razvoj in samoupravo (SVLR) ter podjetjem Oikos, in sicer da je Klemen Strmšnik, sin Igorja Strmšnika, ki je namestnik direktorja SVLR, zaposlen kot projektni vodja v Oikosu. Omenjeno podjetje je med drugim prejemnik sredstev v sklopu pomurskega zakona. SVLR pa je ena od ključnih državnih inštitucij, ki razdeljujejo proračunski denar.

"Mreže v vse smeri"
"Mreže in povezave lahko rišemo v vse smeri, tudi v desno. Neokusno in nesramno pa je, da v te zgodbe povezujejo tudi sina Igorja Strmšnika. Ta mladi fant ni nič kriv," je sklenil državni sekretar. Sicer pa se z domnevno spornim razdeljevanjem državnih sredstev za Pomurje ukvarja tudi komisija za preprečevanje korupcije. "Konec novembra je bila prijava, v začetku decembra pa smo iz kabineta predsednika vlade prejeli gradivo. Zadevo proučujemo," je pojasnila Barbara Fürst iz protikorupcijske komisije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.