Slovenija
22 ogledov

"Franc Kangler se ne umika v ozadje"

Podžupani (na fotografiji manjka Milan Mikl) so se včeraj na predstavitvi poobla Žurnal24 main
Podžupani. Več pooblastil. Pogodbe, razen tiste za največje projekte, bodo lahko podpisovali brez župana.

Trije mariborski podžupani imajo od tega ponedeljka večja pooblastila. Milan Mikl, Janez Ujčič in Tomaž Kancler bodo tako razbremenili Franca Kanglerja, da se bo “lahko ukvarjal s strateškimi problemi”.

Najvišji znesek ni določen
“Pooblastila so za zdaj razširjena samo za maj,” so pojasnjevali. Na vprašanje, ali to pomeni, da se Kangler umika v ozadje, pa so podžupani odgovorili, da temu ni tako. “Želimo razbremeniti župana, da mu ne bo treba podpisati tudi takšne pogodbe, kjer je znesek na primer 20 evrov,” je povedal Ujčič. Podžupani bodo odgovorni za podpisovanje pogodb za področja, ki jih sami tudi pokrivajo. “Nimamo določenega pooblastila na znesek. Župan bo še vedno podpisoval največje projekte,” je dodal Mikl.

Spregovorili pa so tudi o tem, kdo bi prevzel vajeti občine, če bi bil župan Kangler razrešen s položaja. “Takrat njegove pristojnosti začasno prevzame mestni svet, dokler pač ni nadomestnih volitev,” je razložil Kancler.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.