Slovenija
1619 ogledov

Rode svari pred branjem časopisov

Franc Rode (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Ob tisočletnici obstoja župnije Šentvid pri Stični je bila včeraj slovesnost, ki jo je vodil kardinal Franc Rode.

Opozoril je tudi na državljansko nezrelost nekaterih, ki si ne upajo misliti s svojo glavo, zato se je treba otresti hlapčevske odvisnosti od medijev, ki jim ni za resnico in pogosto pristransko in krivično poročajo o Cerkvi, poroča Delo.

"Ne dopustimo, da bi nam režimski mediji, polni sovraštva grenili življenje. Ignorirajmo jih," je Rode svetoval vernikom v polni cerkvi sv. Vida in prebral del pisma Ivana Cankarja iz oktobra leta 1907, ko je pisatelj z Dunaja sporočil svojim prijateljem, da se mu še nikoli ni tako dobro godilo, saj že dobra dva meseca ne bere slovenskih časopisov. "Izvrsten nasvet za sedanji čas," je kardinal Rode priporočil zbrani množici vernikov.

dezurni@zurnal24.si-

Komentarjev 11
  • Tomii Tomo 14:18 11.september 2017.

    Mogoče je mislil na fašistično Janševo Nova24.

  • crniovcar 11:55 11.september 2017.

    "Kardinal Rode: Ne berite režimskih časopisov" .. je rekel, se vsedel v najnovejšega mercedesa, vmes se še ustavil pri Krambergerju, da ga pobara o tem, kam je naložil tisti prikradeni denar, s prižnice navrgel še par cvetk o poštenju, nato ...prikaži več pa se odpeljal v svojo bogato rezidenco, kjer uživa zasluženi pokoj, ki ga je pridelal s tem, da je slovensko lastnino predal največji svetovni kapitalistični organizaciji. Licemerstvo do skrajnosti ! In ne poslušajte tega svetohlinca. Niti lastnih otro

  • dragec 11:03 11.september 2017.

    Mislil je na škandal 24