Slovenija
55 ogledov

Franc se je preimenoval v Edvarda

Vojašnica Edvarda Peperka
1/7
Saša Despot
Preimenovanje vojašnic. Prah se dviga naprej. Danes slovesno ob preimenovanju Vojašnice Franc Rozman - Stane v Vojašnico Edvarda Peperka.

Tudi današnje slovesno preimenovanje Vojašnice Franc Rozman - Stane v Vojašnico Edvarda Peperka ni minilo brez poudarjenih razprtij med stranjo, ki preimenovanje podpira, in tisto, ki ji nasprotuje ter jo vidi kot simbol narodnega razdruževanja.

"Javne izjave nekaterih društev in posameznih političnih strank niso utemeljene, predvsem pa ne kažejo dolžnega spoštovanja do tistih, ki so med slovensko osamosvojitvijo izgubili svoja življenja," so zapisali v Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve, kjer so odločitev ministra za obrambo Aleša Hojsa, da vojašnice Slovenske vojske (SV) poimenuje po padlih v osamosvojitveni vojni 1991, označili kot legitimno odločitev ministra, ki se jo po nepotrebnem politizira.

Ideje za prikrivanje problemov

"Današnji dogodek, ki ga predstavniki vlade pojmujejo slovesnost, tako postaja še ena od samohvalnic osamljenim idejam. Idejam, s katerimi želi vlada prikriti sprejemanje ukrepov, škodljivih za ljudi in katerih končni cilj je tretja faza privatizacije državnega premoženja," pa meni vodja poslanske skupine opozicijske SD Janko Veber.

Upokojeni polkovnik Janez Butara pa je v pismu zapisal, da trenutna politična oblast pokojne pripadnike Teritorialne obrambe (TO), ki so dali svoja življenja za samostojno Slovenijo, zlorablja za svoje politične cilje. Po njegovem gre za "navadno farizejstvo, saj država Slovenija ni dostojno poskrbela za ranjene in svojce padlih v osamosvojitveni vojni" in se je nanje spomnila le enkrat letno.

Komentarjev 7
  • dragec 07:27 15.julij 2012.

    Ja res, tvoj cerkveni in domobranski minister se je zbudil in ugotovil, da ge FRS domači sovražnik!!!

  • privat 12:28 14.julij 2012.

    vidimo čisti primer globalne krize...svetovne,slovenske krize..!! Za penzioniste ,bolniške in druge socialne transfere ni denarja ,za marmor in zlate napise pa je??'!!! Predlagam razsipanje državnega oz. našega denarja...pa naj janša špara na spodnjem perilu...

  • Žurnalček 20:22 13.julij 2012.

    Hebo jaz tega borca , k je več pira požlampal v 10 dneh , kot Stane mleka v štirih letih. Fuj smrade JJ . Sam čudim se familji , da so dovolili uporabo očetovega imena za tako sprdačino in zajebancijo med politiki!