Slovenija
15 ogledov

Francova: Luka Juri za dobrobit Kopra

“Lahko rečem, da smo se z ministrom Vlačičem uskladili pri večini naših zahtev,” Žurnal24 main
Očitki. Juri zanika, da bi lobiral v imenu koprskega župana. Z Dedićem naj bi se pogovarjal kot prijatelj.

“Zagovarja zakon o delu na črno, sam pa daje vzor lobista na črno, ko se menda pogaja v dobro koprske občine in proračuna, da ga ne bi doletela visoka odškodninska tožba zaradi nezakonitega rušenja,” poslancu Luki Juriju očita Olga Franca, predsednica koprske SLS.

Včeraj je bil namreč opažen v Izoli na pogovoru pri Habibu Dediću, ki mu je koprski občinski inšpektorat poleti 2008 na koprskem pomolu porušil ribiško osmico.

Zdaj Dedić od občine zahteva visoko odškodnino (škode naj bi bilo za okoli milijon evrov). Nekateri namigujejo, da naj bi po pooblastilu župana poskušal prepričati Dedića, da se odpove odškodnini oziroma zmanjša višino. Ob tem pa se pojavljajo namigi, da se je z županom dogovoril tudi o podžupanskem mestu po občinskih volitvah. “Svojih sestankov ne skrivam pred nikomer. Dedić je moj prijatelj in sva se o tem pogovarjala osebno. Drugo so izmišljotine in konstrukti,” na očitke odgovarja Juri.

Dedić nam je včeraj potrdil njun sestanek in dejal, da je vedno pripravljen na kompromis, če bi s tem dobil povrnjeno škodo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.