Slovenija
22 ogledov

Frei zanikal stike s Kresalovo

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Predstavnik Raiffeisen Leasinga z Dunaja Johannes Frei zanikal stike z notranjo ministrico Kresalovo glede odkupa stavbe NPU.
Kresalovi so očitali, da poskuša notranje ministrstvo najti kupca za stavbo NPU in da je bila Kresalova v stiku s Freiem, kar pa je že zanikala.

"Poročila, ki so se pojavila v medijih, so zelo neprijetna, še posebej za kolege s slovenske podružnice banke Raiffeisen. Zelo sem bil presenečen, ko je bilo v nekaterih poročilih omenjeno moje ime. Pojavila se je celo trditev, da sem imel neposredne stike z ministrico za notranje zadeve Republike Slovenije. To nikakor ne drži," je v sporočilu, ki ga je posredovalo ministrstvo za notranje zadeve, zapisal Johannes Frei, predstavnik Raiffeisen Leasinga z Dunaja.

"Res je, da se je name obrnil sekretariat ministrstva z vprašanjem, ali je bila ponudba za nakup in povratni najem poslana iz družbe Raiffeisen Leasing na Dunaju," je še zapisal Frei.

Ministrstvo je namreč maja letos prejelo uradni dopis Raiffeisen Leasinga z Dunaja, v kateri ponudnik predvideva, da bo odkupil stavbo Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) na Dimičevi v Ljubljani in jo ponudil v povratni najem ministrstvu za notranje zadeve.

Ponudbo so v obravnavo že prevzele strokovne službe ministrstva, za mnenje pa nameravajo prositi tudi druge pristojne resorje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.