Slovenija
26016 ogledov

Fronta v nedeljo ne prinaša le dežja

vreme dežnik Shutterstock
Osvežena vremenska napoved do prihodnjega torka.

Sreda bo večinoma povsod po državi oblačna, predvsem v zahodni polovici Slovenije bodo občasne padavine. "Popoldne se bo ponekod v vzhodnih krajih oblačnost trgala, padavine bodo postopno oslabele," napvedujejo vremenslovci na Arsu.

Dodajajo, da bodo najvišje dnevne temperature danes od 13 do 17, na Primorskem in v vzhodnih krajih do okoli 20 stopinj Celzija.

Jutri bo v notranjosti Slovenije zjutraj in dopoldne nizka oblačnost, ponekod po nižinah bo lahko tudi megleno. Čez dan se bo deloma zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 11, na Primorskem do okoli 14, najvišje dnevne od 16 do 19, na Primorskem do 24 stopinj.

"V petek in soboto bo sončno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla," napoved za konec tedna sklenejo na Arsu, kjer dodajajo, da se nam sprememba vremena nakazuje v nedeljo.

Napoved od 20. do 25. oktobra

"Med Britanskim otočjem in Rusijo bo območje visokega zračnega tlaka, ki bo seglo tudi nad severno polovico Sredozemlja. V nedeljo se nakazuje višinski prodor hladnega zraka iznad Skandinavije proti jugovzhodu, a lahko tudi nad Balkan in Jadran. Od tega bo odvisen nadaljnji razvoj vremenske situacije nad srednjo in jugovzhodno Evropo," vremensko sliko in verjetno spremembo vremena pojasnjujejo vremenoslovci.

V soboto še kaže na suho in dokaj sončno vreme. Po nižinah v notranjosti države se bo zjutraj in deloma dopoldne zadrževala megla. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 20 stopinj Celzija.

"Najverjetneje v nedeljo nas bo dosegla hladna fronta, ki bo prenesla ohladitev in možnost manjših padavin. V ponedeljek in torek bo zelo verjetno suho z dnevnimi temperaturami okoli 15 stopinj Celzija," sklenejo na Arsu.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Megla, vreme Meritve Slovenija Arso opozarja

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.