Slovenija
39 ogledov

Fructal bo odpustil 28 delavcev

Fructal Veronika Rupnik
Ajdovski Fructal bo po sklepu uprave družbe iz poslovnih razlogov odpustil 28 delavcev, od tega pet invalidov.

Sindikalist Euro Brozič je dejal, da je deset izmed delavcev že izrazilo željo, da se o postopku odpovedi pogodbe o zaposlitvi obvesti sindikat, ta pa bo tudi preveril utemeljenost razlogov za odpoved pogodbe.

Od omenjenih 28 delavcev je torej pet invalidov, ki jim v kratkem tako ali tako ne bodo mogli vročiti odpovedi pogodbe, saj mora ta še skozi sito pristojne republiške komisije, ki lahko da tudi negativen odgovor, je še pojasnil izvršni sekretar Obalne konfederacije sindikata KS 90 Brozič.

Mehko odpuščanje

Pri približno polovici od 28 delavcev, ki so na seznamu odpuščenih, naj bi sicer po Brozičevih besedah šlo za tako imenovana mehka odpuščanja, kjer delavci iz takšnih ali drugačnih razlogov (če so na primer tik pred upokojitvijo) soglašajo s postopkom odpovedi delovnega razmerja.

Konkretne razloge za odpuščanja v sindikatu trenutno proučujejo, v ponedeljek pa bo na vrsti še en sestanek z upravo družbe oziroma njeno strokovno službo, je še napovedal Brozič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.