Slovenija
58 ogledov

Fructal kmetom za nove sadike

Kavšek in Valič sta se ob podpisu aneksa strinjala, da sodelovanje prinaša koris Žurnal24 main
Sofinanciranje. Tudi letos pomaga pri obnovi breskovih nasadov na Goriškem in v Vipavski dolini.

Fructal letos sofinancira slabih 13 tisoč novih breskovih sadik, za kar namenja okrog 12 tisoč evrov. Nove sadike so nujne zaradi visoke povprečne starosti breskovih sadovnjakov.

Predsednik uprave ajdovskega Fructala Drago Kavšek in predsednik Kmetijske zadruge Vipava Janez Valič sta v sadjarskem centru Bilje včeraj podpisala aneks k pogodbi o sofinanciranju breskovih nasadov v Vipavski dolini in na Goriškem za letos.

Gre za tretje leto tovrstnega sodelovanja od predvidenih petih. Leta 2008 jih je sofinanciral pet tisoč, lani pa 16 tisoč sadik.

Domače so boljše
V Fructalu, kjer za izdelavo svojih sokov in drugih izdelkov potrebujejo dva tisoč ton breskev na leto, si želijo, da bi vipavski in goriški sadjarji zadostili potrebam proizvodnje, saj si tako zagotavljajo kakovostno surovino. Vsi pridelovalci, od katerih Fructal odkupuje, uporabljajo omejene količine sredstev za varstvo rastlin, ki so tudi prijaznejša do okolja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.