Slovenija
28 ogledov

"Fujjj za tako zimsko službo"

Snežne razmere v Mariboru.
1/3
K. P.
Sneženje je tudi tokrat največ preglavic povzročalo voznikom. Medtem ko predstavniki zimskih služb zagotavljajo, da ceste plužijo po njihovih najboljših močeh, pa so nekateri bralci nad njimi precej razočarani.

Zimske službe ne opravljajo dela, kot bi ga morali, je za zurnal24.si prek naše storitve JAZ POROČAM zapisala bralka.

Dodala je, da je včeraj ob 23. uri odšla iz službe iz Celja proti Slovenskim Konjicam, kjer je bila cesta "katastrofalna". "Peljal si se kot po jajcih. Na poti nisem srečala niti enega pluga. FUJJJ za tako zimsko službo ..."

Nad cestnimi razmerami v Mariboru danes zjutraj je bil kritičen tudi bralec iz štajerske prestolnice. "Ceste so katastrofa. Pomikamo se po polžje, saj niso očiščene čisto nič. Center mesta je zabasan. Vozimo se kot po jajcih," se jezi.

 

Težave povzročajo tovornjaki

V zimskih službah očitke medtem zavračajo. Vodja zimske baze Cestnega podjetja Murska Sobota, ki od lani skrbi tudi za območje Podravja do Maribora, Denis Škorjanc je za STA povedal, da je pri njih nekaj več snega zapadlo na mariborskem območju in proti Koroški, medtem ko ga je na lenarškem nekaj manj.

V povprečju je snežna odeja debela okoli 20 centimetrov. Zimske službe so na cesti z vsemi razpoložljivimi močmi že od ponedeljka. Kot je še dejal, imajo trenutno največ težav s tovornimi vozili, ki za zimske razmere niso primerno opremljena. Do popoldneva pričakujejo, da bi se razmere umirile, so pa do zdaj že dvakrat posipali vse najpomembnejše ceste ter enkrat splužili.

Podravje: prva posipavanja že skozi ves ponedeljek

Na območju spodnjega Podravja so razmere podobne, saj je po besedah vodje zimske službe v Cestnem podjetju Ptuj, ki pokriva območje vse do obrežja Drave v Mariboru, Dušana Sagadina zapadlo od 20 do 30 centimetrov snega, največ na višjih območjih Pohorja.

Prve posipe so izvajali že skozi ves ponedeljek, nekaj težav pa je predvsem zaradi nizkih temperatur, suhega snega in vetra, saj soljenje ta trenutek ne pomaga veliko. Vse ceste so v tem trenutku vseeno prevozne, vendar zimskim razmeram primerno.

Ceste zasnežene tudi v Celju

Vodja celjske zimske službe Matjaž Kapitler je za STA povedal, da tudi na njihovem območju še vedno precej sneži, ceste pa so povsod zasnežene. Vse njihove enote so na terenu, kjer plužijo in posipavajo ceste, pričakujejo pa, da bi sneženje prenehalo tekom dopoldneva.

Ponoči je pri njih zapadlo med pet in 25 centimetrov snega, najmanj na mozirskem koncu, največ pa na Kozjanskem, medtem ko je v Celju zapadlo okoli deset centimetrov snega.

Izdatno snežilo tudi na Koroškem

Na Koroškem, ki jo po lanskem propadu Cestnega podjetja Maribor prav tako pokriva celjska zimska služba, je tudi izdatno snežilo. Zapadlo je okoli 15 do 20 centimetrov snega in še vedno sneži pri zelo nizkih temperaturah pod –10 stopinj Celzija.

Večjih težav v prometu do zdaj po Kapitlerjevih besedah na njihovem območju presenetljivo ni bilo, je pa dejstvo, da soljenje pri tako nizkih temperaturah ne deluje najbolje.

Komentarjev 25
  • zdrej 09:17 30.maj 2012.

    Kaj pa če jih premalo in z orodjem za časa franca jožefa, ker nekdo ni dal denarja?

  • zdrej 09:17 30.maj 2012.

    Kaj pa če jih premalo in z orodjem za časa franca jožefa, ker nekdo ni dal denarja?

  • fowler 09:55 08.februar 2012.

    hvala bogu, da so ceste mal zasnežene... s vsaj vsak nesposobn idiot ne gre furat...