Slovenija
3396 ogledov

Furs taksistu zapečatil vozila

Dovoljenje za izvajanje taksi službe v MOL ima 331 prevoznikov. (Foto: Nik Rovan Žurnal24 main
Gre za enega najstrožjih ukrepov, ki jih predvideva zakon.

"Finančna uprava je konec preteklega meseca uporabila enega izmed najstrožjih ukrepov. V poostrenem nadzoru pri davčnem zavezancu, ki se ukvarja s taksi prevozi, je bil izdan ukrep prepovedi opravljanja dejavnosti in pečatenja taksi vozil. Ugotovljene so bile namreč številne in ponavljajoče kršitve s področja davčnega potrjevanja računov, neplačevanja davkov in prispevkov za socialno varnost, zavezanec se ni registriral za namene davka na dodano vrednost, poleg tega pa je bil še davčni dolžnik," so sporočili.

Dodajajo, da že daljše obdobje izvajajo poostrene nadzore pri taksistih, saj gre za eno izmed rizičnih dejavnosti, pri kateri zaznavajo številne nepravilnosti.

V obdobju od 2014 do 2016 so v tretjini od več kot 700 nadzorov ugotovili nepravilnosti in ugotovili za več kot 250 tisoč evrov dodatnih davčnih obveznosti.

Lani in letos so nadaljevali z nadzori, pol so jih opravili v Ljubljani. "V letu 2017 je bilo opravljenih 213 nadzorov, do konca novembra 2018 pa je bilo izvedenih že 442 nadzorov. Nepravilnosti so bile ugotovljene v več kot 30 % nadzorov. Pri tem so bile obračunane tudi dajatve v skupni višini 307.399 evrov, ki se v največjem deležu nanašajo na DDV ter na prispevke za socialno varnost," pojasnjujejo dacarji.

Najpogostejše zaznane nepravilnosti na področju nadzora taksistov so zaposlovanje na črno, tudi delo na črno, nepravilnosti v zvezi z izdajanjem računov, nepredložitev obračunov prispevkov za socialno varnost, nepravilnosti v zvezi z licencami, itd.

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • ode 17:28 05.december 2018.

    Ima najbrž neke hude veze na davkariji, sicer tega ne bi počel leta in leta. Šele, ko so ga namočili drugi konkurenčni taksisti, ki se držijo reda, je davčna MORALA ukrepati.

  • joze127 13:20 05.december 2018.

    SEDAJ pa GREMO DRUGAČE. 1. če je opisan dogodek je vpleten član balkanske mafije ali ultra levičarjev. 2. Če je dogodek in inicialke je tak, za katerega se ne ve je pa kao leva sredina, samo ne uboga, misli s ...prikaži več svojo glavo. 3. Če je s polnim imenom pa je zanesljivo član SDS, SNS ali NSI ali pa javno podpira njihova stališča. Vsak si lahko sam deklarira kdo ni plačaval davka. Pa nismo mi balkanci tupi da platimo porez. Ko se to smislio.

  • joze127 13:17 05.december 2018.

    Zanimivo, sedaj bomo zaradi odprave sovražnega govora ponovno uvedli sistem kot smo ga poznali v SFRJ. 1. Če je bil član ZKJ samo dogodek 2. Če ni redno plačeval članarine so bile incialke. 3. Če ga je partijski sekretar po ...prikaži več svojih ovaduhih v cerkvi označil za sovražni element je bil z imenom in priimkom. Zraven pa je ga. Jovanka imela sprejem pri papežu v tančici ker smo imeli vatikanski sporazum podpisan.