Slovenija
84 ogledov

G. G. Mišič predal posle

Gašpar Gašpar Mišič
1/3
Suzana Kos
V Luki Koper končali primopredajo poslov med dosedanjim predsednikom uprave družbe Gašparjem Gašparjem Mišičem in novim prvim možem družbe Andražem Novakom.

V Luki Koper, kjer so v petek nadzorniki razrešili predsednika uprave Gašparja Gašparja Mišiča in na njegovo mesto začasno imenovali člana uprave Andraža Novaka, je končana primopredaja poslov med njima. Oba sta jo ocenila kot korektno.

Šel bo na sodišče

Ko je Gašpar Mišič zjutraj prišel pred upravno stavbo, je za Žurnal24 dejal, da je še vedno predsednik uprave. Predsednici nadzornega sveta Alenki Žnidaršič Kranjc je dal eno uro in pol časa, da prizna napako in prekliče sklep o razrešitvi. Ker nadzorni svet odločitve ni spremenil, je, kot je napovedal, opravil primopredajo. Na sodišče bo vložil zahtevo za začasno odredbo o zadržanju sklepa o razrešitvi, nato pa bo vložil še tožbo.

Kot so v sporočilu za javnost po primopredaji navedli v Luki Koper, je Gašpar Mišič nadaljnje korake glede ukrepanja zaradi razrešitve pospremil z besedami: "V zvezi z napovedjo o vložitvi začasne odredbe in tožbe zoper sklep o moji razrešitvi se obrnite na odvetnika Uroša Križanca."

Sporočilo poslovnim partnerjem

Medtem ko Mišič trdi, da je on legitimni predsednik uprave, je Luka že obvestila domače in tuje partnerje, da je novi predsednik uprave Andraž Novak, od Gašparja Mišiča pa zahtevala vrnitev kartice, ki omogoča vstop v stavbo.

Na sestanek h Gašparju Mišiču

V avlo je zjutraj prišel tudi Kristjan Verbič, predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev, in dejal, da ima sestanek s predsednikom uprave Gašparjem Mišičem, za katerega je bil dogovorjen pred dvema tednoma. Na vprašanje, ali ne ve, da je bil Gašpar Mišič v petek razrešen, je odgovoril, da je za dogajanje v nadzornem svetu izvedel iz medijev, a da mu ni znano, da bi že bila opravljena primopredaja poslov.

Komentarjev 18
  • mph 15:19 15.april 2014.

    Mišič odstranjen, končno ima Ljubljanska mafija spet proste roke.

  • Veteran 18:15 14.april 2014.

    Končno Mišić odstranjen, Popovič obsojen tako, da sedaj si bodo na obali končno odahnili!! No je še enih par ala Guberac...ampak mislim, da po padcu Popovića se bo vse okoli njega porušilo od same gnjilobe, podkupovanja, korupcije in še marsi kaj!!

  • olaf 15:02 14.april 2014.

    Ma kaj tako oblečen se pride v službo kot direktor? Če si pravično odstopljen in to veš, da. Vse ostalo je glumaštvo.