Slovenija
24475 ogledov

Ves dan zaman iskali Boštjana Lavtarja

Boštjan Lavtar, Bled, pogrešan PU Kranj Pogrešani Boštjan Lavtar z Bleda.
Za pogrešanim 46-letnim Boštjanom Lavtarjem z Bleda je danes popoldne stekla iskalna akcija na območju Blejskega vintgarja v občini Gorje. V njej so poleg policistov in policijskega helikopterja sodelovali tudi gorski reševalci GRS Radovljica in vodniki reševalnih psov za iskanje pogrešanih oseb. Zvečer so na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje sporočili, da so pregledali širše območje soteske, a Boštjana Lavtarja niso našli.

S Policijske uprave Kranj pa so nocoj sporočili, da so pogrešanega Blejca iskali na širšem območju Zasipa in Podhoma in da ga kljub intenzivnemu iskanju na terenu in zbiranju obvestil še niso našli.

"Iskanje je danes potekalo preko celega dneva, prekinjeno pa je bilo ob 18. uri. Do jutri bodo analizirani zbrani podatki in sprejeta odločitev o nadaljnjih ukrepih," je razložil mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi na PU Kranj.

Pogrešani Boštjan Lavtar je odšel od doma včeraj, 7. aprila, dopoldne. Po zadnjih podatkih je bil nazadnje opažen včeraj okoli poldneva na območju Podhoma, oblečen je bil v modro trenirko, temnejšo tanko puhovko in rumeno-črne Scott superge. Bil je sam in je pešačil.

Lavtar sicer uporablja osebni avtomobil BMW 530 sive barve, kranjskega registrskega območja. Visok je okoli 175 centimetrov, močnejše postave, ima kratke lase in bradico.

Danes zjutraj so policisti domnevali, da  bi se pogrešani lahko nahajal tudi na območju Novega mesta ali Kopra.

Policija prosi za podatke o pogrešanem Boštjanu Lavtarju, če ste ga morda srečali ali imate informacijo o njegovem izginotju. Pokličite na številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

 

 

Komentarjev 1
  • Avatar Jurič Zvonko
    juric 15:49 09.april 2021.

    Iz članka sem razbral, da uporablja osebno avto bmw reg. št. Ter da bi se lahko nahajal v N.mestu ali Kopru. Sedaj pa me zanima zakaj so ga iskali na Gorenjskem? A so morda našli avto tam, da so tam ...prikaži več opravili iskalno akcijo? Ali pisec ni preveril vseh dejstev in okoliščin... samo, da je članek. Ljudje itak ne preberejo vsega in niso pozorni na detaile... HALO