Slovenija
45 ogledov

Ga občina šikanira?

Državna revizijska komisija je razveljavila razpis koprske občine, ki je neuprav Žurnal24 main
Koprska občina Adriainga na razpisih ne bo več smela šikanirati.

“Nič ne bom komentiral. Zadeve ne želim obešati na veliki zvon, že tako imam preveč težav ... Na svidenje,” nas je v torek odslovil Jože Andrejašič iz koprskega podjetja Adriaing, ki se ukvarja z gradbeništvom in zabijanjem pilotov. Želeli smo ga prositi za komentar odločitve glede njegovega spora s koprsko občino, ki je bila včeraj objavljena na spletnih straneh državne revizijske komisije.

Razpis razveljavljen

Državna revizijska komisija je konec prejšnjega meseca v odločanje dobila razpis za obnovo dvorane zadružnega doma na Škofijah. Posel je vreden 350 tisoč evrov, Adriaing pa je bil iz njega izločen.

Državna revizijska komisija je odločila, da je treba razpis razveljaviti, razpisno dokumentacijo, vključno s spornimi negativnimi referencami, pa pripraviti na novo. Po neuradnih informacijah je Adriaing na razpisih koprske občine šikaniran, formalno pa naj bi bil ob posel zaradi negativnih referenc; zanje naj bi šteli penale, ki jih je podjetju, menda celo ne povsem upravičeno, v preteklosti zaračunala občina sama.

“Odločitev revizijske komisije pravzaprav pomeni, da koprska občina Adriainga na razpisih ne bo smela več šikanirati brez tehtnih razlogov,”
je pojasnil odvetnik Aleksij Mužina, sicer tudi strokovnjak za področje javnih razpisov.

Neuradno je slišati, da je poleg Adriainga še precej podjetij, ki ne morejo do poslov na občinskih razpisih v Kopru, a do zdaj še nihče ni imel poguma za javno razkritje ali pritožbo na revizijsko komisijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.