Slovenija
116 ogledov

Gaberc krivdo priznal

slovenija 10.06.08 Vladimir Vodusek novinar, komisija DZ, ki preiskuje nakup okl Saša Despot
Narok za Vladimirja Voduška preklican.

Na celjskem okrožnem sodišču je bil današnji predobravnavni narok za novinarja in lastnika Info TV Vladimirja Voduška preklican, soobtoženi velenjski podjetnik Stanislav Gaberc pa je na naroku krivdo priznal. Obtožena sta domnevnega izsiljevanja nekdanjega predsednika uprave zreškega Uniorja Gorazda Korošca, ki je lani odstopil s funkcije.

Voduškov zagovornik Boštjan Penko je povedal, da so zaradi priznanja soobtoženega Gaberca tožilstvo prosili za preložitev naroka, ker so nastale nove okoliščine. Penko ocenjuje, da je Vodušek, ki meni, da ni kriv, zdaj v precej neprijetnem položaju.

Na vprašanje, ali bo tudi Vodušek morda priznal krivdo, je Penko odgovoril, da ne bi rad nič napovedal, ker bo v kratkem razpisan nov narok in takrat se bosta z Voduškom odločala, kako naprej.

Vodušek in Gaberc sta bila v priporu skoraj en mesec, potem pa je vrhovno sodišče ugodilo zahtevi za varstvo zakonitosti in odpravilo pripor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.