Slovenija
3 ogledov

Gadafi: Pahor, pozdravi Putina

Ruska agencija Interfax prinaša podrobnosti domnevnih Pahorjevih pogovorov. (Fot Žurnal24 main
Rusi poročajo. Kaj naj bi se dogajalo ob nedavnem Pahorjevem obisku Libije?

Rusija in Slovenija bosta morda dobili priložnost za energetsko sodelovanje z Libijo, je nedavno povedal Vladimir Putin. Sodelovanje bi lahko bilo podobno tristranskemu sodelovanju med Rusijo, Libijo in Italijo, je po poročanju ruske agencije Interfax dodal predsednik ruske vlade.

Lahovnik zanika
Gospodarski minister. Matej Lahovnik, ki je bil s Pahorjem v Libiji, je zanikal, da naj bi Gadafi oblikoval predlog, o katerem piše Interfax. Potrdil pa je, da je Pahorju naročil, naj pozdravi Putina.

Gadafijevo priporočilo
Slovenski premier Borut Pahor je prejšnjo soboto Putinu prenesel pozdrave libijskega voditelja Moamerja el Gadafija, nadaljuje Interfax.

Spomnimo: Pahor je bil v Moskvi na nogometni tekmi, pred katero je s Putinom podpisal sporazum o izgradnji plinovoda Južni tok prek Slovenije.

Ob obisku je, tako piše Interfax, Pahor med drugim povedal Putinu: “Predsednik Gadafi me je prosil, naj vam prenesem najboljše želje, in priporočil, da k sporazumu o plinovodu podpiševa dodatek, od katerega bosta imeli koristi obe strani.”

Putinov odgovor
Putin je odgovoril: “Voditelj libijske revolucije je zelo izkušen mož in velik poznavalec energetike. Mislim, da lahko vzpostavimo zelo dobro delovno razmerje v tristranski obliki. Z Italijani gradimo priložnost za takšno sodelovanje. Če se bo Slovenija pridružila Južnemu toku, bo dobila priložnost vključitve v velik evropski projekt.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.